Cum trăiești o lună fără energie electrică: sfaturi pentru un concediu prelungit

Dacă dorești să petreci o lună de zile în mijlocul naturii împreună cu familia, alegând concediul cu rulota, nu trebuie să îți faci griji din cauza faptului că nu vei avea curent electric atât de mult timp.

Soluția este foarte simplă: un kit solar fotovoltaic pentru rulotă! Îl instalezi repede și conține tot ceea ce îi trebuie pentru a funcționa așa cum trebuie.

Energia solară devine o alternativă

Grija față de mediul în care trăim și reducerea poluării, conservarea energiei și un stil de viață mult mai sănătos, sunt lucrurile de care, din ce în ce mai mulți oameni au ajuns să fie preocupați, în zilele noastre. Producătorii de panouri solare, de asemenea, au creat produse noi extrem de interesante și de un real folos.

Spre exemplu, kit-urile solare pentru rulote reprezintă soluția cea mai bună pentru a petrece un concediu ca și când ai avea la dispoziție o sursă clasică de curent electric lângă tine, în permanență.

Principiul lor de funcționare este foarte simplu: acesta va funcționa în paralel cu celelalte piese importante auto, pentru a menține acumulatorul la capacitate maximă pe toată durata concediului. Atâta timp cât nu vei fi nevoit să plătești mult pentru una sau două camere la un hotel pentru toți membrii familiei, în mod sigur vei putea prelungi concediul cu câteva zile.

Dacă nu ai cumpărat deja un astfel de kit, nu este deloc greu de procurat, stai liniștit. Foarte multe magazine online de specialitate comercializează și la noi o mulțime de modele de kituri solare pentru rulote. Prețurile sunt variate în funcție de performanța lor.

Ce tip de kit solar pentru rulotă va trebui să alegi?

Există două tipuri de module solare: monocristaline sau policristaline. Recomandarea specialiștilor este următoarea: modulele monocristaline, chiar dacă sunt mai scumpe, oferă mai multe avantaje. De asemenea, este bine să alegi panouri cu putere ridicată deoarece spațiul de pe rulotă nu este foarte generos.

Există panouri solare flexibile și panouri solare rigide.

Cele de tip flexibil sunt realizate din celule speciale solare peste care este aplicat un strat din plastic cu rol de protecție. Acestea sunt panouri foarte subțiri și au o greutate mult mai redusă. Mai mult decât atât se pot îndoi până la 30 de grade. Un lucru foarte avantajos pentru eficiența captării energiei solare și pentru creșterea eficienței. Pe rulotă nu este foarte mult spațiu disponibil.

Calitatea produselor diferă în funcție de firma producătoare și de tehnologia pe care o folosește pentru fabricarea produselor.

Deși au multe avantaje, panourile flexibile, uneori prezintă și dezavantaje, dacă nu sunt de o calitate excelentă: se zgârie mult mai repede și pot avea probleme de flexibilitate. În aceste condiții, poți opta pentru panourile solare tradiționale care au și costuri mai reduse.

Chiar dacă sunt concepute într-un mod rigid, ele pot fi poziționate perpendicular cu razele soarelui. Anumite tipuri de panouri sunt prevăzute cu sticlă securizată în scop de protecție și ramă specială din aluminiu. Rama aceasta specială nu le va da voie să se apropie prea mult de plafonul rulotei. Deci, riscul de supra încălzire al acestora este minim. Îți doresc o vacanță minunată!