Zone de proiectare asociate tablourilor colorate: versatilitate, stare de bine si estetica

Zone de proiectare asociate tablourilor colorate

Gusturile in materie de design interior sunt extrem de versatile si pot genera adevarate contradictii intre cei care doresc sa amenajeze o incapere. In prima instanta, un element care primeste prioritate atunci cand se amenajeaza un spatiu este reprezentat de nuanta de culoare asociata peretilor.

Acesta ofera intr-un mod exclusiv tendintele viitoare de amenajare si implicit, urmatoarele nuante care vor fi utilizate in ceea ce priveste accesorizarea. Materiale, flux de lumina si interferenta dintre lumina naturala si cea artificiala sunt indicatori specifici pentru definirea principalele trasaturi ale unei incaperi.

Nu discutam aici doar despre spatiile intime de acasa ci despre totalitatea amenajarilor de interior ale spatiilor comerciale, birourilor de munca si altele asemenea. In fiecare dintre aceste tipuri de incaperi, a proiecta tablouri colorate poate fi definitia bunului gust.

In cadrul acestui articol va vom prezenta principalele caracteristici ale unor tablouri colorate in ceea ce priveste amenajarea si identificarea notei de bun gust in orice spatiu. Si tu te-ai plictisit de acele tablouri monotone care nu semnifica nimic in profunzime? Cu ajutorul coloratelor tablouri ai acum parte de o simbioza placuta a esteticului cu frumosul.

Varii optiuni de plasare a tablourilor

Foarte multe persoane, atunci cand realizeaza amenajari de interior, se confrunta deseori cu problematica pozitionarii corecte a tablourilor. Daca pana acum cativa ani normele din domeniul esteticii prezentau un nivel ridicat de rigurozitate, astazi pozitionarea tablourilor a devenit un aspect ce se poate plia usor pe preferintele locatarilor, iar estetica acestora si coloristica pot fi clasificate in functie compozitie, dimensiune si modul de exprimare a unor sentimente.

In ultimii ani tablourile colorate au devenit din ce in ce mai apreciate de catre clienti si sunt integrate cu brio atat in camerele de zi ale locuintelor cat si la birouri sau in spatii publice de interes. Acest fapt denota o amprenta puternica asociata culorilor, puterea de exprimare a acestora fiind un element care poate modela prin excelenta starile interioare ale oamenilor.

Tablourile colorate pot exprima varii sentimente si idei, fiecare persoana putem interpreta intr-un mod personal semnificatiile vizuale. Cu toate acestea, specialistii in psihologie sociala indica faptul ca obiectele care ne inconjoara pot avea o influenta majora asupra starii noastre de bine. Cu cat acestea sunt mai dinamice si mai expresive din punct de vedere vizual, ele pot determina o stare de bine, frenezie sau chiar veselie.

Arta are acest atribut prioritar de a modela sentimentele oamenilor iar coloristica variata este deseori asociata cu o efuziune de stari pozitive. Revenind la importanta pozitionarii unui tablou colorat intr-o incapere, ce vrei sa mentionam faptul ca asezarea acestuia este direct proportionala cu dimensiunea camerei si accesorizarea aferenta. Incercati sa va detasati de spatii care sunt foarte aglomerate din punct de vedere vizual si plasati un tablou in spatii largi, care au acea lipsa de element cromatic.

Fie ca doriti sa apelati la un sir de tablouri sau la unul singur de dimensiuni mai mari, tabloul colorat trebuie sa fie integrat intr-un mod armonios in spatiul de destinatie. Acest aspect tine atat de viziunea personala asupra decorarii incaperii cat si de respectarea pozitionarii corecte a acestuia.