Cauți o metodă rentabilă și eficientă prin care să îți dezvolți un magazin online? Iată câteva platforme dintre care poți alege

Cauți o metodă rentabilă și eficientă prin care să îți dezvolți un magazin online

Avantajele de care te bucuri în momentul în care dezvolți un magazin online pentru afacerea ta sunt semnificative, însă dacă nu știi cum și ce trebuie să faci pentru a-l crea, există o multitudine de soluții la care poți apela pentru a face munca mai ușoară. Angajarea unei echipe de specialiști independenți este o metodă eficientă și foarte avantajoasă din punct de vedere al posibilităților de personalizare pentru viitorul site, însă presupune costuri semnificative. De aceea este mai bine să îți orientezi atenția către platforme pentru eCommerce care propun servicii complexe, adaptate nevoilor și cerințelor tale.

Ce este o platformă eCommerce?

Am putea să ne raportăm la aceste platforme ca la o soluție software care ajută la crearea și lansarea mai ușoară, rapidă și eficientă a magazinelor online. Practic, dezvoltarea și optimizarea unui site pentru vânzări este principalul scop al acestora, fiind un instrument foarte eficient pentru extinderea unei afaceri și în mediul online.

Care sunt avantajele pe care le prezintă o astfel de alegere?

Mulți antreprenori amână momentul deschiderii unui magazin online din simplul motiv că procesul tehnic din spate pare foarte intimidant și dificil de realizat. Optarea pentru o platformă specializată te scutește de tot ce înseamnă programarea și optimizarea site-ului. Un alt avantaj îl reprezintă faptul că timpul de implementare este foarte rapid, putând începe să vezi primele rezultate în alte două săptămâni. Nu în ultimul rând, beneficiile sunt consistente și din punct de vedere financiar, dat fiind faptul că pentru întreg procesul din spatele magazinului tău vei plăti un cost mult mai mic decât dacă ar trebui să angajezi o echipă de profesioniști.

Câte tipuri de platforme există?

În funcție de nevoile și așteptările pe care le ai, poți opta pentru platforme de tip Open Source, platforme SaaS sau platforme Custom, fiecare venind cu propriile avantaje și dezavantaje.

Pentru afacerile care au un buget determinat și nu necesită posibilități nelimitate de personalizare, variantele SaaS se dovedesc a fi ideale. Acest lucru se datorează faptului că, de regulă, vei plăti un abonament lunar prestabilit, care include costurile de creare, de mentenanță, de hosting, etc. În plus, garantează rapiditate în implementare, sunt ușor de folosit și permit o flexibilitate largă în ceea ce privește dezvoltarea de integrări sau optimizări care să susțină vânzările.

Platformele Open Source dețin avantajul suprem al personalizării complete, prețului avantajos și al posibilităților de optimizare, însă mentenanța este grea, securitatea redusă, poți întâmpina dificultăți cu hostingul sau costuri ascunse.

Pe de altă parte, platformele custom îți permit realizarea de la zero a site-ului, după propriile caracteristici, astfel încât să se potrivească perfect cerințelor tale. Problema este însă faptul că necesită un buget ridicat pentru că va trebui să beneficiezi de serviciile unei echipe de web-developement, iar mentenanța este dificilă, ceea ce implică alte costuri.

Descoperă câteva dintre opțiunile existente pe piață la ora actuală

Decizia îți aparține pe deplin în ceea ce privește tipul de platformă pe care să îl folosești pentru crearea magazinului tău online și va trebui să o iei în funcție de nevoile web-shop-ului, însă pentru asta este nevoie să cunoști câteva dintre numele cu mare relevanță în domeniu.

În categoria platformelor de tip Open Source s-au remarcat WooCommerce, Opencart sau Adobe Commerce, iar Blugento, Zento, Shopify și easyCart sunt printre cele mai cunoscute platforme SaaS de ale căror servicii poți beneficia chiar acum, în schimbul unor costuri minime.

Scapă de grija dezvoltării și gestionării magazinului tău online prin colaborarea cu o platformă eCommerce care răspunde tuturor nevoilor și cerințelor tale!