7 întrebuințări mai puțin cunoscute ale bicarbonatului de sodiu pentru sănătatea noastră, dezvăluite de dr. Adina Alberts

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut de toți românii pentru nenumăratele sale întrebuințări în gospodărie. El are însă o serie de atuuri și în ceea ce privește menținerea stării de sănătate. Iată 7 întrebuințări mai puțin cunoscute ale bicarbonatului de sodiu dezvăluite de dr. Adina Alberts.

“Bicarbonatul de sodiu este o bază, are proprietăți alcaline și, ca orice substanță cu proprietăți alcaline, va neutraliza tot ceea ce este acid. Cu alte cuvinte, tot ce este patogen, tot ce ne face rău, tot ce crește canceros în corp, are nevoie de aciditate, iar dacă noi schimbăm aciditatea și alcalinizăm zonele respective de exemplu, putem bloca dezvoltarea unor agenți patogeni sau a unor celule de natură neoplazică”, explică dr. Adina Alberts, fondatoarea celei mai performante platforme de telemedicină, eTELEDOC.

Ce proprietăți are bicarbonatul de sodiu

“Bicarbonatul de sodiu este foarte util pentru igienizarea cavității bucale, este un bun înlocuitor al produselor de igienă bucală, al pastelor de dinți de exemplu, și în plus, alcalinizează aciditatea gastrică. De asemenea, bicarbonatul de sodiu previne apariția și reapariția recăderilor de infecții urinare. O linguriță de bicarbonat de sodiu dizolvat într-un ceai și băut o dată sau de două ori pe zi previne apariția acestor recăderi infecțioase de la nivelul aparatului urinar”, explică dr. Adina Alberts pe pagina sa de Facebook.

“În altă ordine de idei, bicarbonatul de sodiu albește pielea, închide porii și tratează tot ce înseamnă coșuri, acnee sau formațiuni tumorale de la nivelul pielii, tot prin proprietatea sa de a alcaliniza mediul, flora bacteriană nemaiputându-se dezvolta. Ajută totodată și la tratarea micozelor de la nivelul unghiilor. Toaletarea unghiilor în fiecare zi cu bicarbonat de sodiu va ajuta la vindecarea treptată, în timp, a acestor probleme. Nu în ultimul rând, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și la reducerea febrei musculare pe care o resimțim în urma unei activități sportive intense, dizolvând o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă”, afirmă dr. Adina Alberts, fondatoarea celei mai performante platforme de telemedicină, eTELEDOC.