Versatilitatea cafelei – Iată câteva motive pentru care nu ar trebui să îți lipsească cafeaua din casă!

         Cafeaua este una dintre cele mai apreciate băuturi. Versatilitatea cafelei este unul din motivele pentru care primește un loc de cinste în bucătăria și locuința ta. Pe lângă faptul că te umple de energie în fiecare dimineață, această băutură amară îți poate aduce beneficii deosebite în ceea ce privește sănătatea, dacă o consumi respectând anumite reguli.

         De asemenea, cafeaua sau zațul de cafea poate fi un ajutor extrem de practic în mica ta gospodărie. Te va ajuta să faci curățenie, dar și să fertilizezi anumite plante. Există și alte întrebuințări ale acestui produs pe care le vei descoperi în rândurile de mai jos.

Iată câteva motive pentru care nu ar trebui să îți lipsească cafeaua din casă:

Poate fi sănătoasă dacă e consumată cu măsură

         Cafeaua are o cantitate foarte mare de antioxidanți, ceea ce o face un aliment extrem de sănătos. Consumată cu anumite limite, respectiv 2-3 cești pe zi, te poate proteja de diabet sau boli cardiovasculare. Dacă vrei să încerci mereu noi sortimente, gama de cafea  de pe auchan.ro îți propune o selecție aparte de produse. Nu uita, însă, că pentru a beneficia de calitățile sale în ceea ce privește sănătatea, cafeaua trebuie consumată neagră, fără lapte sau îndulcitori.

Se poate folosi în tratamente cosmetice

         Un tratament exfoliant pentru piele se poate prepara și acasă. Ai nevoie doar de două ingrediente: cafea și ulei de cocos. De regulă, se amestecă zațul de cafea cu acest ulei, iar beneficiile vor fi evidente după prima utilizare. uleiul de cocos este cel mai recomandat în această combinație pentru că este singurul ulei cu adevărat hidratant. Când folosești acest tratament exfoliant pentru față sau corp ai grijă să nu pui foarte multă presiune sau să nu freci prea tare suprafața pielii. În caz contrar, te vei alege cu iritații și roșeață.

Zațul este un bun degresant

         Dacă ai vase încărcate de grăsime, zațul de cafea va fi aliatul tău cel mai puternic. Combină zațul cu detergentul obișnuit de vase și va avea un efect extraordinar de puternic. În principiu, poți folosi acest amestec pentru toate vasele, mai ales dacă îți dorești ca paharele tale să strălucească de parcă ar fi fost scoase din mașina de spălat vase.

Poate fi utilă în procesul de fertilizare a plantelor

         Zațul de cafea care este încă puțin îmbibat în cafea te va ajuta și la grădinărit. Dacă îl amesteci în solul plantelor va juca rol de fertilizator natural și va îndepărta și anumiți dăunători. E valabil atât pentru plantele de grădină, cât și pentru cele de interior. Pentru rezultate cât mai puternice împotriva dăunătorilor și a mucegaiului ce se formează la suprafața pământului, folosește și puțină scorțișoară. Cu toate acestea, zațul de cafea va funcționa cel mai bine pentru plantele care au nevoie de pământ cu ph acid.

         Așadar, nici din casa ta nu ar trebui să lipsească vreodată cafeaua dacă dorești să te bucuri de toate aceste beneficii. În ceea ce privește consumul de cafea, este foarte important să nu exagerezi și să o bei cât mai naturală posibil. De asemenea, salvează zațul de cafea pentru alte întrebuințări casnice cum ar fi grădinăritul sau igienizarea vaselor.

Surs foto: unspalsh.com