Top 5 idei creative de amenajare a casei de vacanță, în stil rustic

Top 5 idei creative de amenajare a casei de vacanță, în stil rustic

În sfârșit ți-ai achiziționat casa de vacanță mult visată, într-un peisaj de poveste. Este oaza ta de liniște,  unde vei merge cu drag în weekend, după o săptămână de muncă sau în concediul binemeritat. Așadar, este locul în care merită să investești pentru a avea confortul de care ai nevoie. Dacă îți amintești cu nostalgie de vacanțele petrecute la țară la bunici, merită să optezi pentru o amenajare în stil rustic. 

Trebuie acordată atenție atât amenajării sau aspectului exterior, cât și amenajării interioare.

Iată care sunt cele mai bune 5 idei de amenajare a casei de vacanță în stil rustic

  1. Alegerea materialelor naturale (piatră și lemn) pentru pereți dar și pentru decorațiuni

Poți placa pereții casei în întregime sau parțial cu lemn; ambele variante creează o atmosferă tradițională deosebită. Panourile de lemn sunt cele mai folosite materiale pentru finisarea pereților. Există panouri în diferite forme și culori, care pot da un efect deosebit. Se poate folosi pentru decorarea pereților și piatra.

Piatra și lemnul se pot folosi în forma brută și astfel arată cu atât mai bine. Poți crea numeroase obiecte ornamentale originale sau poți achiziționa obiecte din lemn.

  1. Alegerea mobilierului

Se recomandă să alegi culoarea potrivită, pe care să o folosești peste tot: în living pentru o măsuță de cafea, pentru biblioteca, pentru ramele tablourilor; în dormitor pentru paturi, dulapuri; în bucătărie pentru mobilier, masă, scaune. Amenajarea open space este practică, dă o imagine frumoasă, îmbină interesant modernul cu tradiționalul.

Materialele folosite pentru mobilierul rustic sunt: lemn, piatră, fier forjat. 

  1. Alegerea sursei de încălzire

Pentru o casă în stil rustic ne gândim în primul rând la încălzirea cu lemne. Atunci când dorești să achiziționezi o sursă de încălzire potrivită, intra pe roinstalatii.ro, căci aici găsești centrale termice pe lemne – poți astfel, în sezonul rece, să-ți încălzești casa într-un mod corespunzător. Confortul termic contribuie la starea de relaxare, de liniște, de bună dispoziție. 

  1. Alegerea țesături din materiale naturale (lână, bumbac, in)

Covoarele cu motive tradiționale, pufoase, din lână, completează atmosfera rustică. Aceste modele vechi, au revenit în moda amenajărilor interioare și sunt folosite de multe persoane, chiar și pentru alte stiluri. Mai pot fi folosite și covorașe din blană naturală sau ecologică.

Păturile călduroase, cuverturile și pernele decorative întregesc peisajul din interior și cheamă la relaxare.

  1. Alegerea surselor de iluminat

Pune accent, în primul rând, pe lumina naturală, cu ajutorul unor ferestre mari, bine alese, cu rame vopsite în culori potrivite stilului rustic. Folosește corpuri de iluminat în stil rustic, cu inserții din lemn. Există o mare varietate de modele, din care să alegi conform preferințelor. Pentru exterior se pot folosi aplice, în același stil rustic sau felinare electrice.

În concluzie, amenajarea casei în stil rustic, după propriul plac dar și după necesități,   te va face negreșit să visezi. Stilul rustic va dăinui și va fi completat totodată de elemente moderne, adaptate stilului, care sporesc astfel confortul și starea de bine. Timpul petrecut în casa ta, va fi ca o evadare în aer liber.

sursa foto: Pexels.com