Te muți în chirie pentru facultate? 4 tips despre cum să redecorezi pentru a te simți ca acasă

Te muți în chirie pentru facultate? 4 tips despre cum să redecorezi pentru a te simți ca acasă

Mutarea în alt oraș pentru începerea facultății poate fi un moment de-a dreptul emoționant, poate chiar copleșitor, pentru mulți dintre voi. Pentru a face această tranziție mai ușoară, încearcă să-ți amenajezi camera de cămin sau din apartament într-un mod care să te facă să te simți ca acasă sau măcar să-ți aducă aminte de camera copilăriei tale. Descoperă în rândurile ce urmează câteva sfaturi utile și ușor de pus în practică pentru a face acest lucru.

Iată 4 pași de urmat pentru a te simți ca acasă în camera ta de la facultate

1. Adaugă fotografii și obiecte ce-ți aduc aminte de acasă

Primul pas pentru a-ți transforma noua locuință într-un un adevărat cămin primitor este prin a o personaliza. Adaugă fotografii cu familia, prietenii și diverse momente speciale din viața ta pe pereți sau pe birou, ori chiar mai bine, fă un colaj cu toate acestea pe un panou și așează-l la loc de cinste. Toate aceste amintiri te vor face să te simți mai conectat cu locul în care te afli și îți vor oferi o sursă de confort.

2. Alege culori și texturi care te reprezintă

Culorile și texturile pot avea un impact semnificativ asupra stării tale de spirit și pot influența cât de bine te simți în noul tău spațiu de locuit. Alege culorile care te fac să te simți liniștit și relaxat, sau poate ceva similar cu ce ai deja acasă. Poți alege să adaugi culori vii și accente creative în funcție de preferințele tale. De asemenea, nu uita să adaugi perne cu diverse texturi, pături pufoase și covoare care să aducă o atmosferă cozy în cameră.

3. Adaugă plante și decorațiuni

Adăugarea câtorva plante în camera ta nu doar că aduce o notă fresh de viață în locuință, dar te ajută și să te conectezi mai profund cu mediul înconjurător. Plantele de interior nu necesită o îngrijire prea complexă și pot fi plasate pe rafturi, mese sau ferestre. În plus, poți adăuga decorațiuni cum ar fi lumânări, obiecte de artă handmade sau lămpi pentru a-ți pune amprenta personală asupra întregului spațiu.

4. Organizează-ți spațiul eficient

Un spațiu organizat este esențial pentru a te simți confortabil într-o chirie. Investește în piese de mobilier modular pentru a maximiza spațiul disponibil, făcând loc pentru toate lucrurile tale. Rafturile și dulapurile te vor ajuta să păstrezi ordinea în cameră și să eviți aglomerația, în timp ce organizatoarele pentru birou și sertarele ce funcționează cu o glisieră cu bile de la Oscardeko te vor ajuta să-ți menții lucrurile în ordine. Informează-te despre modalități practice de depozitare și organizare a lucrurilor în spații mici.

Așadar, ține cont de aceste sugestii și ești aproape gata de începerea facultății în noul oraș. Tot ce mai trebuie să faci este să-ți pui un zâmbet larg pe față și să fii deschis spre oportunitățile ce ți se vor deschide în cale. Nu uita, anii studenției sunt cei mai frumoși!

Sursă foto: pexels.com