Investeste intr-o masura suplimentara de protectie la incendiu: sticla rezistenta la foc

In ciuda tuturor progreselor pe care le putem observa in jurul nostru, riscul la incendiu continua sa fie prezent cand vorbim despre imobile si spatii cu diferite destinatii. Frecvent putem citi despre cazuri in care un anumit imobil a fost distrus de incendiu sau despre situatii in care un incendiu a provocat pagube materiale semnificative prin distrugerea bunurilor materiale dintr-un anumit spatiu.

In vederea cresterii protectiei la riscul la incendiu, exista o serie de masuri suplimentare care pot fi luate. Respectarea legislatiei in vigoare privind securitatea la incendiu este obligatorie si inseamna anumite masuri foarte utile pentru a preveni un incendiu sau extinderea acestuia. Insa masurile suplimentare pot completa foarte eficient reglementarile legale care sunt obligatorii in ceea ce priveste securitatea la incendiu. Una dintre aceste masuri suplimentare optionale pentru securitatea la incendiu este sticla rezistenta la foc.

Modul de actionare si functionare al sticlei antifoc

Sticla cu rezistenta la foc reprezinta o categorie speciala de sticla si este proiectata pentru a face fata cu brio la temperaturile foarte mari care se formeaza pe durata unui incendiu. Aceasta categorie de sticla este conceputa pentru a nu se sparge, deforma sau deteriora semnificativ pentru un anumit interval de timp, in functie de gradul de rezistenta. Prin aceste proprietati, sticla antifoc contribuie la evitarea propagarii incendiului catre alte incaperi sau spre alte imobile din vecinatatea aceluia in care a izbucnit incendiul.

Procesul de fabricatie in cazul sticlei rezistente la foc reprezinta elementul care face diferenta in raport cu sticla obisnuita. Pentru sticla clasica procesul de fabricatie implica topirea nisipului la temperaturi foarte mari si racirea rapida pentru a rezulta o suprafata solida. In cazul sticlei termorezistente sunt folosite ingrediente suplimentare din categoria sarurilor si mineralelor. Utilizarea acestora in procesul de topire contribuie la crearea unei bariere care retine trecerea caldurii rezultate in cazul unui incendiu.

Un alt aspect care diferentiaza sticla termorezistenta este grosimea acesteia, care are o valoare mai mare decat in cazul sticlei clasice. Functionarea in cazul sticlei rezistente la foc se bazeaza pe activarea unui gel special care este regasit intre foile de sticla atunci cand temperatura la care este supusa sticla este foarte ridicata. In consecinta, sticla rezistenta la foc nu va permite flacarilor sa treaca de bariera reprezentata de gelul respectiv impreuna cu sticla propriu-zisa. Fapt pentru care vorbim despre un produs eficient in intarzierea propagarii incendiului.

Beneficiile aduse de sticla termorezistenta

Avand in vedere ca sticla cu rezistenta la incendiu este un produs mai costisitor comparativ cu sticla clasica, alegerea de a investi intr-un astfel de produs antifoc aduce o serie de beneficii. Primul dintre acestea se refera la plusul de siguranta pentru oameni si pentru bunurile materiale din acele imobile unde este montata sticla.

Al doilea beneficiu este versatilitatea ce permite montarea sticlei pentru diferite spatii si imobile, dar si pentru diverse scopuri sau utilizari. Durabilitatea indelungata si etanseitatea foarte buna sunt alte doua beneficii care trebuie subliniate. Profita de aceste beneficii si investeste in produse antifoc autorizate.

Tagged: