Cum obții acte oficiale despre proprietatea ta fără birocrație?

Cum obții acte oficiale despre proprietatea ta fără birocrație

În calitate de proprietar al unui imobil este bine să fii informat cu privire la toate responsabilitățile pe care le ai din punct de vedere legal în raport cu acesta și cu formalitățile pe care trebuie să le respecți în cazul în care vrei să folosești bunul dat în viitoare tranzacții financiare sau imobiliare. Indiferent de scopul vizat, ai nevoie de un extras de carte Funciară care cuprinde totalitatea datelor administrative legislative și tehnice ale imobilului. Obtine un extras online, fără birocrație și timp pierdut, cu ajutorul serviciilor oferite de Cartefunciară-Cadastru!

Tot ce trebuie să știi despre Cartea Funciară

Cartea Funciară este un registru național care cuprinde totalitatea proprietăților imobiliare de pe teritoriul României cu descrieri tehnico-juridice detaliate și exacte pentru fiecare dintre acestea. Are scop administrativ, de reglementare și organizare în societate și atestă dreptul de proprietate al unei persoane asupra imobilului dat, motiv pentru care un extras detaliat din acest registru este esențial în vederea efectuării oricărui tip de tranzacții conform reglementărilor legale în vigoare.

Când și de ce este necesar un extras de Carte Funciară

Dat fiind faptul că este vorba despre un registru național oficial, accesul la Cartea Funciară este limitat pentru persoanele fizice și juridice, chiar dacă au calitatea de proprietari. Drept urmare, pentru a avea acces la informațiile înscrise în aceasta, va fi nevoie să soliciți eliberarea unui extras de carte funciară. Acesta poate fi utilizat drept o reprezentare oficială a datelor înregistrate despre imobil și o dovadă a dreptului de proprietate care, după caz, poate lua mai multe forme:

Extras pentru informare – reprezintă cea mai utilizată variantă, care cuprinde totalitatea datelor importante despre imobil și poate fi accesat de către oricine își dorește să verifice anumite detalii generale, cum ar fi numele proprietarului, suprafața imobilului sau starea juridică a acestuia, chiar dacă nu deține calitatea de proprietar.

Extras in extenso – conține un istoric detaliat al evoluției imobilului și se eliberează pe baza unei solicitări speciale depuse de către proprietar sau o persoană împuternicită legal. Acesta este folosit în majoritatea cazurilor pentru a obține credite ipotecare sau alte servicii financiare prin intermediul proprietății în cauză.

Extras pentru autentificare – reprezintă parte importantă din documentele necesare pentru a tranzacționa imobilul și se acordă doar proprietarului sau persoanelor autorizate de către acesta, având valabilitate de doar 10 zile din momentul eliberării.

Cum poți intra în posesia acestui document

Birocrația implicată în vederea obținerii documentelor oficiale de la ANCPI poate fi o adevărată provocare pentru persoanele care nu au o pregătire specială în acest sens, ceea ce poate face ca termenele de eliberare să fie foarte mari. Pentru a simplifica și urgenta întreaga procedură, colaborarea cu o firmă specializată în obținerea de astfel de documente se dovedește a fi cea mai eficientă soluție. Poți beneficia de această formă de ajutor oricare ar fi tipul de extras de care ai nevoie, economisind astfel atât timp, cât și resurse.

Cartefunciară-Cadastru te ajută să parcurgi întregul proces mai simplu, fără impedimente, în așa fel încât să te poți concentra pe scopul final. În vederea accesării acestor servicii trebuie doar să completezi un formular tipizat cu informațiile de identificare a imobilului și să înaintezi cererea de colaborare, urmând ca la doar câteva zile de la acest moment extrasul să îți fie trimis, fie în format digital, prin email, fie fizic, prin servicii de curierat rapid, la adresa indicată.

Atunci când dorești să afli date exacte despre proprietatea ta, să o tranzacționezi sau să obții sprijin financiar ipotecar, un extras de Carte Funciară este esențial, iar serviciile oferite de Cartefunciară-Cadastru te ajută să obții acest document în doar câteva zile lucrătoare, fără bătăi de cap!