Ce tip de ușă este cea mai potrivită pentru intrarea în casa ta?

Când cumperi o nouă ușă exterioară, ai multe decizii de luat. În timp ce jonglezi între diferite stiluri și finisaje ce să se potrivească cu gusturile tale și cu stilul locuinței, nu pierde din vedere cea mai importantă decizie: materialul din care va fi făcută ușa. Tine cont si eficiența izolării termice, de siguranta pe care ti-o ofera și de garanție.

Descoperă uși exterioare termoizolante, din PVC și aluminiu, la Ferestrehelios.ro.

Alegerea ușii exterioare este una deosebit de importantă. Fie că ai ales sa construiești singur, sa renovezi sau a venit momentul in care sa inlocuiesti usa veche de la intrare, este bine sa tii minte acest lucru – ușa de acces determina întotdeauna prima impresie pe care o face casa ta.

Dar, mai mult decât să afecteze estetică sau vibe-ul casei tale, usa de exterior este o achiziție practică. Usa este punctul principal de acces in proprietatea ta, așa că trebuie să iti asigure un cămin sigur si confortabil! Ea trebuie sa fie suficient de solida pentru a tine afara intrusii, durabilă incat sa faca fata razelor soarelui si factorilor meteo ce o ataca constant, frigului si inghetului.

Având în vedere aceste lucruri, iată cateva din caracteristicile esentiale pe care trebuie să le iei în considerare atunci cand te pregatesti pentru achiziționarea unei usi de exterior. Nu uita – este nevoie de timp pentru a pune in balanta toate opțiunile din care ai de ales; înțelege beneficiile imediate si cele pe termen lung. Astăzi, exista o sumedenie de factori ce influențează durabilitatea, aspectul, siguranța si prețul unei usi. Totul începe însă, fără nicio urma de indoiala, de la …materialul ușii:

 

  • Lemnul este bun; vreme de mii de ani, a fost singura opțiune pe care omenirea a cunoscut-o si si-a îndeplinit cu seriozitate rolul. Din păcate, lemnul este problematic – este un material poros si nu face fata temperaturilor sau umiditatii; se poate curba, indoi, rasuci ba chiar putrezi. Trebuie întreținute constant, mai ales in cazul climatelor temperate (precum cea din Romania, unde trăim si noi).
  • PVC (policlorura de vinil) este al doilea cel mai folosit tip de plastic, utilizat in industrie, ambalaje si amenajarea locuintelor. PVC-ul rezista la foc, umezeala, razele UV, substanțe chimice s.a. Piata acestor materiale, îndeosebi in ce privește ferestrele si usile, a crescut enorm in ultimii ani si a facut ca eficienta, performanța si estetica acestor produse sa atinga nivele uluitoare! In plus, tamplaria de PVC are un pret accesibil si aduce un plus avantaje: usile de PVC moderne izoleaza mai bine, sunt mai stabile la dimensiuni mari, funcționează corect, au posibilități nelimitate de personalizare si pot sa fie placate cu aluminiu. Portofoliul Helios include atat usi din PVC cat si usi din PVC placat cu aluminiu pe exterior, oferind astfel multiple optiuni de alegere in functrie de design-ul casei dar nu in ultimul rand si de buget.
  • Aluminiu – un material folosit pentru fabricarea de uși puternice, durabile și excelente pentru a adăuga un aspect elegant, contemporan sau industrial unei proprietăți. Avantajele sale nu se incheie insa aici – aluminiul este excelent pentru cei preocupați de pericolele deformarii sau deteriorarii din cauza schimbărilor de vreme, deoarece le va face fata cu brio. Tamplaria de aluminiu garantează o rezistenta sporita la lovire si la fortare, impiedica decolorarea in timp iar gama criomatica este practic nelimitata.

Ia in considerare si caracteristicile fiecarui produs: deschiderea maximă, numarul de garnituri, dimensiunea constructiva si tipurile de feronerie (sisteme antiefractie ori senzori de alarma) ori opțiunile suplimentare (precum inchiderea automatizata).

In concluzie, tot acest efort merita – urmarirea acestor criterii te va ajuta sa alegi o ușă din materialul potrivit și vei fi răsplătit cu o funcționare zilnică optima, o întreținere anuală minimă și – cel mai adesea – economie la energia folosita pentru incalzirea locuintei.