5 motive pentru care e recomandat sa angajezi o agentie digitala pentru afacerea ta

Afacerile in plina dezvoltare au nevoie de instrumente fiabile de marketing. Promovarea produselor si serviciilor a ajuns o necesitate stringenta pentru numeroase companii, pentru a se impune in fata concurentei.

Firmele cauta sa delege procesele de promovare online si campaniile de marketing spre agentii digitale pentru a se concentra mai bine pe business. 

O agentie de marketing digital poate ajuta o afacere sa atinga diferite obiective cum ar fi :

• Dezvoltarea gradului de constientizare a marcii

• Promovare online

• Cresterea vanzarilor

• Directionarea traficului catre un site web

• Identificarea unor potentiali clienti si convertirea lor

• Mentinerea loialitatii clientilor

Iata 5 beneficii ale angajarii unei agentii digitale pentru afacerea ta:

1. O agentie de marketing digital te ajuta sa iti extinzi afacerea online

Anii care au trecut au impus tot mai mult nevoia digitalizarii. Daca pana acum afacerea ta a fost in cea mai mare parte offline, construirea unei prezente active online va necesita o investitie importanta de timp si resurse financiare. Probabil ca te gandesti la lansarea unui website, difuzarea unor reclame pe retelele sociale, campanii de marketing, etc. O agentie de marketing digital iti preia toate aceste sarcini dificile, lasandu-te liber sa te concentrezi pe extinderea businessului propriu.

2. O agentie de marketing digital optimizeaza costurile de marketing

Cand apelezi la anunturi si campanii pay per click pe platforme precum Facebook, Google sau Instagram te gandesti doar la costul efectiv al publicitatii. Dar, cu o agentie digitala, costurile acopera si strategia construita special pentru acest demers publicitar, pentru ca mesajele tale sa ajunga la mai multi clienti potentiali. Ai putea crede ca e vorba doar de un cost suplimentar fata de tarifele Facebook Ads sau Google Ads, dar este de fapt o investitie. Daca angajezi o agentie de marketing digital grozava, atunci profesionistii se vor asigura  ca anunturile tale genereaza o rentabilitate pozitiva a cheltuielilor publicitare.

3. Resurse utilizate inteligent – un avantaj al colaborarii cu o agentie digitala

Esti un expert in industria ta, dar nu in marketing digital. Si daca crezi ca poti invata pur si simplu marketing digital din mers, te inseli.

Chiar daca ai puterea si disponibilitatea de a invata toata teoria, oare vei risca sa faci experimente pe propriile campanii publicitare? Si ai la indemana toate instrumentele specializate de marketing la dispozitia ta ? Specialistii unei agentii de marketing digital au deja toate aceste unelte utile la indemana lor, cunosc retete verificate si stiu cum sa evite esecurile. Acesta este motivul pentru care trebuie sa angajezi o agentie de marketing digital care stie deja cum sa obtina rezultate pentru afacerea ta.

4. Agentiile de marketing digital au acces la resurse extinse

Cand afacerea ta este in faza incipienta de start-up si incerci sa o dezvolti, e posibil sa nu ai resurse pentru un intreg departament de marketing. Externalizarea acestui demers inseamna o economie imensa de timp si bani. Agentiile specializate lucreaza cu echipe interdisciplinare, au specialisti in diferite directii – web design, grafica, continut scris, promovare, etc.

Daca ai nevoie de instrumente statistice, de coordonare a rezultatelor si de optimizare a campaniilor publicitare, cu siguranta agentia re7consulting din Bucuresti stie sa le optimizeze in favoarea afacerii tale. Softuri specializate, resurse specifice – toate au pretul lor. De aceea, agentiile se pot incadra in bugete pe care cu siguranta le-ai depasi daca te-ai ocupa singur de marketing.

5. Calitate si eficienta, transparenta costurilor si rentabilitatea investitiei

Asa ca daca ai de gand sa te ocupi singur de marketing, vei ajunge mai devreme sau mai tarziu sa ceri sfatul unor specialisti. Iar corectarea unor campanii prost construite sau refacerea unui website nereusit te poate costa mult mai mult decat daca ai fi apelat la o agentie de la bun inceput. Un astfel de demers iti economiseste atat timp, cat si bani pe care ii vei putea reinvesti in extinderea eforturilor de marketing.

Angajarea unei agentii de marketing digital profesionista poate ajuta afacerea ta sa converteasca mai multi clienti potentiali.  Marketingul poate fi complicat. Exista o multime de canale diferite carora trebuie sa le acorzi atentie si este usor sa gresesti. Te vei simti curand coplesit de informatii. Insa atunci cand delegi aceasta sarcina unei agentii de marketing digital, tot ce trebuie sa stii este rezultatul la care vrei sa ajungi si cat esti dispus sa investesti in asta.