Informatii utile despre campaniile SEO

In momentul in care alegi sa colaborezi pentru servicii SEO cu o agentie care se ocupa de acest domeniu, pasii de mai jos sunt doar orientativi pentru ca vei avea mereu un expert langa tine care sa te ajute si sa te indrume. Apeleaza la agentii de marketing online si nu va mai trebui sa te ocupi personal de nimic.

Alege platforma potrivita pentru site-ul tau

Poti alege o platforma pentru site-ul tau sau il poti face „from scratch” scriind fiecare pagina in HTML si CSS, dar aceasta metoda nu se mai foloseste in prezent. Cu ajutorul platformelor vei putea sa ai propriul site web fara sa ai cunostinte de programare si te ajuta sa gestionezi continutul foarte usor. Poti alege dintre platformele gazduite, care iti ofera template-uri deja create pe care le poti instala si utiliza cu usurinta, sau poti alege platforme auto gazduite, pe care va trebui sa le gazduiesti si sa le instalezi singur. Specialistii SEO recomanda in majoritatea cazurilor platformele auto-gazduite, care iti ofera mai multa flexibilitate si mai multa siguranta, pentru ca site-ul creat iti va apartine in totalitate.

Alege un hosting potrivit pentru site-ul tau

In functie de nivelul de trafic pe care il ai, poti alege gazduire partajata sau dedicata. Gazduirea dedicata este recomandata atunci cand ai un trafic foarte mare, pentru ca nu vor aparea blocaje, in timp ce gazduirea partajata te ajuta atunci cand esti la inceput si nu ai foarte mult trafic. Vestea buna este ca, in functie de cum evolueaza traficul tau, poti schimba oricand planul de gazduire. Pentru a alege o firma care ofera gazduire, este recomandat sa afli daca aceasta ofera certificate SSL gratuite sau accepta certificate TLS gratuite, unde se afla serverul, astfel incat sa nu apara timpi de incarcare mari si ce suport ofera compania de hosting, pentru a primi ajutor atunci cand ai nevoie. Orice agentie care ofera servicii SEO cunoaste importanta hostingului.

Creaza o experienta pozitiva a utilizatorului pe site

Experienta utilizatorului pe site este cea care il determina sa petreaca mai mult timp pe site si sa revina, deci joaca un rol esential in succesul site-ului tau. Foloseste HTTPS astfel incat sa dovedesti utilizatorului ca se afla intr-un mediu sigur. Alege un design atragator si cat mai modern, facilitand inclusiv accesul de pe dispozitivele mobile, deoarece foarte multi utilizatori se conecteaza acum la internet de pe telefoane si tablete. Asigura-te ca fonturile pe care le folosesti sunt lizibile si evita ferestrele pop-up si reclamele intruzive, care sunt deranjante si obositoare. Aminteste-ti de viteza site-ului si optimizeaz-o, pentru ca altfel exista riscul ca utilizatorul care ajunge pe site-ul tau sa se plictiseasca si sa caute in alta parte servicii si produse similare.

Creaza o structura a site-ului logica si URL-uri prietenoase

Avand o structura logica a site-ului, utilizatorilor le va fi mai usor sa ajunga acolo unde au nevoie si sa gaseasca produsele si serviciile pentru care au intrat pe site. Foloseste cat mai putine categorii, dar suficient de multe incat continutul sa fie optim structurat, pentru ca vizitatorii sa navigheze intuitiv pe site-ul tau. Adresele URL sunt importante pentru ca ofera utilizatorilor posibilitatea de a intelege subiectul paginii, ceea ce inseamna ca acestea trebuie sa fie prietenoase si sa contina o parte sau integral titlul paginii.

Acestia sunt primii pasi pe care ar trebui sa ii faci pentru un SEO de buna calitate al site-ului tau. Dupa ce ai atins toti pasii de mai sus, poti incepe sa umplii site-ul cu continut de calitate si sa optimizezi fiecare pagina astfel incat sa fie apreciata atat de crawlerele motoarelor de cautare cat si de utilizatori.