Implanturile dentare – ce sunt și ce scop îndeplinesc

Implanturile dentare reprezintă o soluție modernă și eficientă pentru înlocuirea dinților lipsă, oferind beneficii semnificative atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Această tehnologie avansată a revoluționat domeniul stomatologic, oferind pacienților posibilitatea de a recăpăta un zâmbet complet și sănătos iar alegerea de a le obține la o stomatologie București care dispune de medici specialiști precum și aparatura moderna este una corecta.

 Ce sunt implanturile dentare?

Implanturile dentare, oferite și la Dental Premier, o clinica stomatologica profesionala, sunt structuri metalice, de obicei fabricate din titan, care sunt inserate în osul mandibulei sau al maxilarului pentru a înlocui rădăcinile dinților lipsă. Odată ce implantul s-a integrat cu osul, prin procesul numit osteointegrare, pe acesta se poate monta o coroană, un pod dentar sau o proteză, în funcție de necesitățile specifice ale pacientului.

 Procesul de inserție a implanturilor

Procesul de inserție a implanturilor dentare la orice cabinet stomatologic este unul complex și necesită o planificare atentă. Înainte de orice, medicul stomatolog va efectua o evaluare completă a sănătății orale și generale a pacientului, care poate include radiografii și scanări 3D, pentru a determina dacă există suficient os sănătos pentru suportul implantului. Dacă totul este în regulă, procedura de inserție poate avea loc. Aceasta implică anestezie locală, după care chirurgul stomatolog inseră implantul în os. Perioada de vindecare și integrare a implantului cu osul poate dura câteva luni, timp în care pacientul poate purta o dantură temporară și trebuie sa meargă constant la clinica dentara pentru a vedea progresul.

 Beneficiile implanturilor dentare

Implanturile dentare oferă numeroase avantaje comparativ cu alte soluții de înlocuire a dinților, cum ar fi punțile dentare sau protezele, mai ales dacă sunt realizate de un dentist București cu experienta. Printre cele mai importante beneficii se numără:

– Aspect și senzație naturală: Coroanele montate pe implanturi sunt create pentru a se potrivi perfect cu restul dinților, oferind un aspect cât mai natural.

– Funcționalitate îmbunătățită: Pacienții cu implanturi pot mesteca și vorbi mai ușor și mai confortabil, fără teama că proteza se va deplasa sau că dinții înlocuiți se vor deteriora.

– Durabilitate: Cu îngrijire corespunzătoare, implanturile pot dura o viață întreagă, făcându-le o investiție pe termen lung în sănătatea și estetica dentară.

– Prevenirea resorbției osoase: Pierderea dinților poate duce la resorbția osului mandibular, dar implanturile stimulează osul, prevenind acest proces.

 Considerații și contraindicații

Deși implanturile dentare sunt o soluție excelentă pentru mulți pacienți, există anumite condiții și situații în care pot fi contraindicate de orice stomatolog București. Fumătorii, de exemplu, pot avea un risc mai mare de eșec al implanturilor, deoarece fumatul încetinește procesul de vindecare. De asemenea, pacienții cu boli cronice nesupravegheate, cum ar fi diabetul sau osteoporoza, pot necesita o evaluare suplimentară pentru a determina dacă sunt candidați potriviți pentru implanturi.