Cum să eviți capcanele și să alegi domenii bune pentru site-ul tău?

domenii
domenii

Printre primele lucruri pe care le va face orice firmă care vrea să treacă şi în on-line şi să aibă acolo un site este alegerea unui domeniu web bun. Numele de domeniu este adresa unde te pot găsi oamenii pe Internet, adresa site-ului tău. Trebuie să priveşti acest domeniu său nume domeniu ca pe o adresă virtuală, care are forma denumire.extensie. Extensiile afişează provenienţă, denumirea ne oferă detalii pe scurt despre ce activitate are site-ul, ce vei găsi pe site. Există domenii alocate geografic, dar avem şi unele universale, extensii universale, ca de exemplu .net, .org sau .info.

Pentru că procesul de alegere a unor domenii web bune şi nume de domenii este destul de complicat şi implică mult tip petrecut în faţa unor detalii destul de greu de înţeles pentru mulţi este bine să ştii ce capcane poţi evita foarte uşor când te-ai decis că vrei un domeniu web foarte bun pentru afacerea ta.

Domenii web şi nume de domenii scurte, unice, originale

Lungime prea mare. Domeniile web şi numele de domenii trebuie să fie scurte, concise, să exprime cât mai bine ce va găsi orice utilizator care intră pe site, despre ce este site-ul. Nu începe să descrii în numele de domeniu ce vinzi, ce ai pe site, cu ce te ocupi. Un domeniu web trebuie să fie cât mai uşor de reţinut şi memorabil. Chiar dacă eşti tentat să ai nume lungi de domenii, după ce le-ai aşternut pe hârtie încearcă să le rezumi la un cuvânt sau maxim două cuvinte şi vei avea un nume de domeniu şi domenii web perfecte.

Folosirea de cratime, numere, cuvinte care sunt greu de scris, pronunţat. Chiar dacă ai nume de domeniu sau domenii web scurte, concise, memorabile, dacă începi să adaugi numere şi cratime le complici prea tare şi nu vor fi reţinute deloc. Evită omonimele în numele de domenii, vezi cum sună cuvântul sau cuvintele alese, cum se scriu, cât de uşor le-ai reţine tu dacă le vezi sau le auzi.

Alegerea unor domenii web său nume de domenii asemănătoare cu cele ale altor branduri. Fii original, vezi ce au ales şi alte branduri, vino cu domenii web memorabile şi cât mai interesante, noi. Eviţi şi procesele cu alte branduri şi confuzia care ar putea să apară în mintea clienţilor.

Nu există o documentare prealabilă în privinţa domeniilor web şi numelor de domenii. Te grăbeşti să alegi numele de domeniu ca să lansezi cât mai repede site-ul şi nu te gândeşti deloc şi la SEO, la site şi la dezvoltarea sa. Petrece ceva timp cu documentarea şi înţelege cum funcţionează numele de domenii, vezi care ar fi cele mai bune alegeri, caută să ai cât mai multe variante din care să alegi.

Extensii incorecte, domenii prea scumpe şi lipsa perspectivei legate de dezvoltare

Nu există o privire de ansamblu către viitor. Nu te gândeşti deloc când alegi domenii web la ce se va întâmpla în timp, ce vei face când se va dezvolta afacerea. Înainte să alegi domeniile web sau numele de domenii este bine să ai o perspectivă clară asupra viitorului şi să o incluzi în analizele tale.

Cumpărarea domenii care nu sunt bune pentru afacerea ta. De multe ori te grăbeşti să cumperi un domeniu web care sună bine, nume de domenii interesante, dar care nu au legătură cu afacerea ta, cu industria în care activezi. Evita această greşeală căutând doar numele de domenii şi domenii web care se potrivesc perfect pe ceea ce faci şi vei face în viitor.

Alegerea extensiilor nepotrivite. Preferă extensiile localizate pentru afaceri naţionale, locale, nu alege extensii universale. Este importantă piaţa căreia te adresezi şi ea trebuie să fie mereu la baza alegerilor extensiilor de domenii web.

Achiziţionarea de domenii mult prea scumpe. Nu investi în domenii web foarte scumpe de care poate nu ai nevoie. Şi denumirile generice sunt bune, ai preţuri mai bune – va conta mai mult ce oferi clienţilor decât câţi bani vei aloca pentru domeniile web.

Tagged: