Cele mai bune 3 metode de impermeabilizare a subsolului

Exista putine lucruri mai rele pentru un proprietare decat un subsol umded. Ceea ce pare a fi doar o pata de apa pe perete sau o mica baltoaca sunt semnele de avertizare a unei probleme mult mai mari.

Exista putine lucruri mai rele pentru un proprietare decat un subsol umded. Ceea ce pare a fi doar o pata de apa pe perete sau o mica baltoaca sunt semnele de avertizare a unei probleme mult mai mari. Umiditatea din subsol poate duce la o serie de reparatii costisitoare si care necesita timp. De la daune structurale la mucegai, apa din subsol este o problema serioasa. Deci, ce putem face pentru a mentine pivnitele uscate?

Pentru a lua cele mai bune decizii trebuie sa analizezi situatia financiara, daca ai nevoie poti verifica aici preturile practicate in domeniu:

Care sunt cauzele umiditatii din subsol?

Pentru a intelege mai bine cum sa va mentineti pivnitele uscate, trebuie sa intelegem ce cauzeaza aparitia umititatii in subsoluri. Din pacate pentru proprietarii de case, apa are un talent pentru a-si gasi drum in casele noastre. Datorita naturii unice si constructiei subsolurilor, aceste spatii sunt deosebit de predispuse la umezeala.

Sol si sisteme de drenaj necorespunzatoare

Daca ploaia si apele subterane nu se pot scurge in mod corespunzator, ele vor ramane in subsol. Solul neadecvat si sistemele de drenaj slabe sunt una dintre cele mai frecvente cauze ale umezelii subsolului. Daca apa nu este directionata departe de casa, se va acumula in jurul fundatiei, unde va incerca sa gaseasca o cale spre interior.

Jgheaburi prost instalate si intretinute

Jgheaburile sunt destinate sa directioneze apa de ploaie departe de fundatia dvs. Daca sunt instalate incorect sau prea infundate pentru a functiona, apa se va scurge in jurul fundatiei.

Panta necorespunzatoare

Pamantul din jurul fundatiei ar trebui sa se incline in partea opusa casei tale, nu spre ea. Daca panta este gresita apa se va acumula in jurul fundatiei tale, in loc sa se indeparteze de ea.

Fisuri in subsol

Crapaturile din peretii subsolului, podelele, ferestrele sau usile ofera calea perfecta prin care apa se poate infiltra in subsol. Apa va urma intotdeauna calea cea mai putin rezistenta, iar aceste crapaturi fac ca apa sa intre mai usor inauntru.

Cele mai bune 3 metode de impermeabilizare a subsolului

Acum ca intelegem mai bine ce cauzeaza umiditatea subsolului, haideti sa vedem ce putem face in privinta aceasta.

Hidroizolatii interioare

Metodele de impermeabilizare interioara sunt de obicei cele mai simple si mai accesibile. Acestea incep de obicei prin a se asigura ca orice fisura sau gaura din peretii subsolului, este sigilata corespunzator si nu lasa loc apei sa patrunda. Apa ajunge cel mai frecvent in subsolul nostru prin aceste crapaturi, asa ca etansarea corecta a acestora este primul pas pentru a va asigura ca subsolul dvs. ramane uscat. Izolatiile speciale pot fi utilizate pentru a umple orice fisura, impiedicand orice umiditate sa se infiltreze spre interior. Acest etansanti sunt de obicei destul de eficienti si adesea vin cu garantii, care garanteaza eficienta lor.

 Hidroizolatii exterioare

Cand vine vorba de subsolurile umede, radacina problemei este de obicei situata in afara casei. Asa ca, atunci cand este timpul sa impermeabilizati subsollul, este important sa priviti si in afara peretilor subsolului. Hidroizolatia exterioara este de obicei o activitate mult mai mare decat procesul simplu de etansare pe care il folosim in interior. Este o idee buna sa consultati un profesionist atunci cand v-ati hotarat sa izolati exteriorul.

Hidroizolatia exterioara necesita de obicei excavarea subsolului din jurul casei. Dupa cum va puteti imagina, aceasta poate fi un proces de munca destul de greu si intens, care necesita unelte si masini grele. Odata ce pamantul din jurul fundatiei a fost indepartat, se poate aplica un etansant impermeabil pe peretii exteriori. Acest material de etansare este, de obicei o baza de polimer, care ar trebui sa reziste pe toata durata de viata a cladirii. Ideal ar fi ca aceasta hidroizolatie exterioara sa se faca in momentul constructiei casei.

Sistem de drenaj

Problemele de drensaj sunt adesea cauza de baza a umezelii din subsol. A avea un drenaj adecvat in jurul casei dvs. este esential daca doriti sa pastrati subsolul uscat. Scopul acestor sisteme de drenaj este de a directiona apa departe de fundatia casei tale. Exista numeroase sisteme de drenaj disponibile pentru a ajuta la controlul apei din jurul casei dvs. Pentru inceput, ar trebui sa examinati solul din jurul casei. Diferite tipuri de sol se dreneaza in moduri diferite. Asigurati-va ca casa dvs este inconjurata cu pamant care se scurge usor si nu retine umiditate.

In concluzie, casa ta este cea mai mare investitie. Este important sa luati masurile necesare pentru a o proteja cat mai bine. Nu asteptati pana cand problemele cu umiditatea se intensifica. Luarea masurilor de preventie va poate mentine subsolul uscat si mai multi bani in buzunare.