Ce tipuri de cosuri de fum găsești pe piață și cum să îl alegi pe cel mai bun?

Ai făcut recent o schimbare la nivelul propriei locuințe în ceea ce privește sistemul de încălzire, iar acum vrei să te asiguri că investești într-un kit eficient de evacuare a fumului?

Studiind gama de cosuri de fum de aici, vei putea lua o decizie în cunoștință de cauză, datorită căreia să te bucuri de un nivel sporit de confort termic în timpul iernii și, totodată, de siguranța de care ai nevoie. Așadar, află din rândurile de mai jos care sunt detaliile pe care să le pui în balanță!

Cosuri de fum – din ce materiale pot fi realizate?

În funcție de materialul din care sunt realizate, coșurile pe care le găsești pe piață astăzi pot fi:

  • ceramice – din această categorie fac parte atât coșurile de fum din module tubulare ceramice, cât și coșurile prefabricate ceramice și este bine să știi că acestea au o durată de viață de până la câteva zeci de ani. Principalul avantaj pe care ți-l oferă coșurile ceramice este că ele rezistă foarte bine la toate tipurile de intemperii, iar schimbările bruște de temperatură nu le influențează deloc eficiența. Mai mult, poți alege orice design îți dorești, întrucât coșurile ceramice sunt astăzi foarte variate din acest punct de vedere;
  • din inox – mult mai ușoare ca greutate decât coșurile ceramice, modelele din inox sunt ușor de manevrat în timpul montajului și au capacitatea de a rezista chiar și până la 1000 de grade Celsius. Mai mult, este bine să știi că inoxul poate fi modelat în coșuri rotunde, dreptunghiulare ori pătrate, în funcție de nevoile pe care le ai.

Ce înălțime trebuie să aibă coșul pe care îl alegi?

Un alt aspect important, pe care să îl iei în considerare în privința coșului de fum pe care îl alegi este referitor la înălțimea acestuia. Mai exact, coșul trebuie să fie suficient de înalt, pentru a ghida fumul către exterior. În acest sens, trebuie să pui în balanță locul în care se află sursa de ardere, iar traseul este bine să fie cât mai drept, pentru ca fumul să fie tras în afară ușor.

Diametrul optim

În ceea ce privește diametrul coșului, el trebuie să fie suficient de mare și în concordanță cu sursa de ardere. Așadar, asigură-te că știi cât de mare este sursa de ardere, pentru ca mai apoi să te orientezi către un coș eficient, care să aibă capacitatea de a prelua fumul și de a-l duce către exterior. Aceasta este o măsură de precauție extrem de importantă!

Întreținere

Indiferent dacă optezi pentru un coș din inox sau unul ceramic, acesta trebuie curățat în fiecare an, de 2 ori, pentru a rămâne la fel de eficient în timp. Prin curățare se înțelege îndepărtarea depunerilor din interior, depuneri ce rezultă în urma arderii. Preferabil este să contactezi o echipă de specialiști, care să se ocupe de acest aspect, astfel încât să ai garanția unei curățări eficiente și corecte.

Online, pe site-ul CosuriFum.ropoți studia o varietate de produse, cu ajutorul cărora poți să evacuezi fumul produs în timpul arderii. De aici poți alege fie un cos fum ceramic: https://cosurifum.ro/categorie-produs/cosuri-de-fum-ceramice/, fie un coș din inox, cu precizarea că trebuie să fii foarte atent atât la înălțime, cât și la diametru. Ulterior, după plasarea comenzii, o vei primi acasă în cel mai scurt timp, iar pentru partea de montaj este bine să apelezi la ajutorul unor specialiști în domeniu.

Date de contact:

Email: office@cosurifum.ro

Telefon: +4 0763 687 665 / +4 0784 292 820 / +4 0721 280 587 / +4 031 816 92 86