Cum să optimizezi campaniile de Facebook Ads pentru a obține mai mulți clienți? Optimizarea campaniilor de Facebook Ads este esențială pentru a atrage mai mulți clienți și a crește vânzările.

Secretele optimizării campaniilor de Facebook Ads pentru atragerea de clienți noi
Secretele optimizării campaniilor de Facebook Ads pentru atragerea de clienți noi

Promovarea pe Facebook prin intermediul campaniilor Facebook Ads este poate cea mai simplă şi mai eficientă metodă pe care o poţi include în strategiile de marketing şi de advertising. Ca să ai o campanie Facebook Ads trebuie să te gândeşti la ce fel de reclame vrei să apară utilizatorilor reţelei de socializare, pe ce subiecte să fie, din ce categorii să facă parte.

Care sunt avantajele unei campanii Facebook Ads?

De asemenea, este nevoie să specifici un obiectiv clar, ce vrei să obţii cu o campanie Facebook Ads: vizibilitate mai bună pentru brand, să ajungi mai repede la cât mai mulţi oameni, potenţiali clienţi, să ai mai mult trafic pe site, să determini utilizatorii să instaleze anumite aplicaţii, să ai interacţiune tipică pe Facebook, Like, comentarii, distribuire, răspunsuri la evenimente, revendicări de oferte.

Se adaugă vizualizări de videoclipuri, generare de lead, recepţionare de mesaje de la cei care dau click pe reclamele de pe Facebook, conversii mai bune, catalogarea vânzărilor, atragerea de vizite în magazinele fizice. Într-un final se alege testară A/B sau Facebook CBO.

Secţiunea Facebook Ad-Set te ajută să pui în practică ideile tale şi să stabileşti livrarea, bugetul, programarea reclamelor, audienţa, plasările. Alegi şi cui vrei să fie afişate reclamele, alegi când vei plăti la Facebook pentru reclamele tale, afişări, interacţiunea cu ele. Reclamele din campaniile Facebook Ads apar în News Feed, în Instagram, este recomandată metoda Automatic Placements.

Se va opta pentru unul dintre formatele de reclame ce vor fi vizibile pe Facebook, video, imagini, text şi imagini toate grupate în patru categorii reclame video, reclame carusel, reclame colecţii, reclame experienţa instant, experienţe imersive oferite celor care interacţionează cu ele. Se aleg limbile de afişare, opţiunile de traking şi campania poate porni.

Trucuri utile pentru optimizarea unei campanii pe Facebook

Acum ştii în mare cum funcţionează o campanie Facebook Ads şi cum o setezi pe repede înainte. Nu îţi mai rămâne decât să afli câteva trucuri utile de optimizare pentru aceste campanii pentru a atrage cât mai mulţi clienţi:

  • Perfecţionarea structurii contului Facebook Ads – te gândeşti la obiective la început şi mai puţin la cine sunt cei din publicul ţintă. Se optimizează şi se gestionează mai uşor reclamele, eforturile depuse, rezultatele şi ofertele vor fi mai eficiente;
  • Setarea Meta Pixel cu Google Tag Manager – poți să foloseşti Google Tag Manager şi pentru altceva decât Google Ads traking conversii. Nu ai nevoie de cod ca să foloseşti şi Meta Pixel, este deja un parteneriat în derulare prin integrări inteligente, însă mai apar erori. Atunci intervine salvarea, Google Tag Manager. Se poate instala un cod „container” pe fiecare pagină a site-ului, se realizează o conexiune cu GTM şi gata în loc să adaugi mereu alt cod pe fiecare pagină din site când se doreşte instalarea pixel. Se mai foloseşte şi Facebook Conversions API. Aşa ai vizibilitate perfectă şi ştii ce fac vizitatorii care interacţionează cu reclamele pe Facebook după ce văd acele reclame, cine sunt ei, poţi face campanii de retargetare mult mai uşor;
  • Consolidarea conversiilor – după ce ai setat deja pixel, poţi să îi comunici platformei ce evenimente, conversii vrei să urmăreşti. Se pot seta evenimente conversii pentru fiecare interacţiune, produs promovat, dar este mai simplu să ai unul singur şi să vezi conversiile rapid dintr-o privire. Ai şi Aggregated Event Measurement şi consolidezi conversiile cât se poate de mult;
  • Alegerea corectă în cazul strategiei de licitaţie – în cazul Facebook Ads avem cinci tipuri, cel mai mare volum, cea mai mare valoare, cost per rezultat, scopul ROAS, limita ofertării. Dacă nu ai o idee despre costurile per conversie alegi cel mai mare volum. Pentru cei care sunt în e-commerce şi au nevoie de reclame pentru cumpărături cu o valoare a conversiei fixă, costul per rezultat, scopul ROAS sau cea mai mare valoare ar fi alegerile corecte. Şi licitaţia manuală ar fi o variantă şi poţi să o aplici doar dacă înţelegi bine costurile, ratele conversiilor;
  • Alte strategii de optimizare: interesele paralele înainte de orice, targetare audienţe influenceri, folosirea de reguli automate pentru scalare optimizări, metoda „full funnel”, folosirea caracteristicilor dinamice ale Facebook, update pentru landing page, găsirea audienţei de top pentru funnel.
Tagged: