Trei fotbaliști din echipa Angliei au fost vizați de atacuri rasiste pe rețelele de socializare, după ce au ratat loviturile de departajare în finala cu Italia. Poliția Metropolitană din Londra a deschis o anchetă.

trei-fotbalisti-din-echipa-angliei-au-fost-vizati-de-atacuri-rasiste-pe-retelele-de-socializare,-dupa-ce-au-ratat-loviturile-de-departajare-in-finala-cu-italia-politia-metropolitana-din-londra-a-deschis-o-ancheta.

Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka au fost ținta atacurilor rasiste. Mesajele au fost catalogate de managerul echipei, Gareth Southgate, drept „de neiertat”.

Ca unii dintre ei să fie abuzați este de neiertat. Am fost un far de lumină pentru a aduce oamenii împreună, iar echipa națională reprezintă pe toată lumea. Am simțit energia fanilor și sunt incredibil de mândru de asta“, a adăugat Southgate.

Înainte și în timpul turneului Euro 2020, jucătorii din Anglia au îngenuncheat înaintea fiecăruia dintre meciurile lor, pentru a marca unitate în lupta împotriva rasismului și inegalității. Acest gest a provocat furie printre unii fani ai Angliei, care au început să huiduie în timp ce jucătorii îngenuncheau.

Poliția Metropolitană din Londra a declarat că investighează comentariile „inacceptabile” de pe rețelele sociale (atât pe Instagram, cât și pe Twitter), în timp ce premierul britanic Boris Johnson a condamnat la rândul lui abuzurile rasiste. “Această echipă merită să fie lăudată“, a spus Johnson pe Twitter.

Gary Neville, fost internațional al Angliei, l-a criticat însă pe Johnson pentru că nu i-a condamnat pe cei care au huiduit jucătorii atunci când a avut ocazia. 

Într-o declarație trimisă CNN, Twitter a susținut că a eliminat peste 1000 de tweet-uri în ultimele 24 de ore pentru „încălcarea politicilor companiei”.

CNN notează că la câteva ore după înfrângerea Angliei de către Italia, o pictură murală a lui Marcus Rashford a fost vandalizată cu graffiti în Manchester, Regatul Unit. Opera de artă fusese realizată pentru a marca acțiunile jucătorului Manchester United în combaterea sărăciei alimentare a copiilor.

Sursă: CNN

Sursa stire biziday.ro