Tot ce trebuie să știi- audio pentru vlogging

Audio pentru vlogging este unul dintre cele mai importante aspecte de luat în considerare atunci când ești YouTuber.

Cele mai bune vlogguri nu ar avea succes dacă ar posta videoclipuri cu sunetul prost. Dar, desigur, nu e tocmai lucrul la care ne concentrăm atunci când începem să creăm un vlogg.

De la a știi care este cel mai bun microfon  pentru vlogging până la înțelegerea modului de configurare a echipamentelor și de a minimiza șansele de a capta un sunet prost, tot parcursul poate fi o provocare. De aceea, astăzi, vă oferim cele mai bune variante de sunet  pentru vlogging.

În primul rând, de ce este atât de important sunetul vlogului dumneavoastră? Cel mai bun mod este să vă întrebați cât timp vizionați un videoclip de pe YouTube dacă are sunet prost? Răspunsul nu este complicat, nu? Pentru că nu puteți urmări mai mult de 10-15 secunde un videoclip cu sunet prost, indiferent cât de bună e imaginea sau cât de interesant este subiectul.

Dacă calitatea vizuală a unui videoclip este sub medie, există totuși potențialul de a-l urmări în continuare, cu condiția ca sunetul să fie de calitate bună. Dar atunci când sunetul este rău, publicul dispare. Deci, este probabil cea mai importantă parte a vloggului dumneavoastră.

Poate v-ați gândit că nu aveți nevoie de un microfon, nu? Orice cameră pe care o cumpărați astăzi va veni cu un microfon încorporat foarte competent, așa că… de ce să cheltuiți în plus? Cred că microfoanele încorporate au cu siguranță un scop – sunt mici și discrete, încorporate în corpul aparatului, astfel încât să te poți mișca cu camera mult mai ușor și să nu atragi atenția asupra ta.

Cu toate acestea, atunci când începeți să luați în considerare lucruri precum zgomotul vântului și interferența, acestea încep să deranjeze. În comparație cu microfoanele create special (unele dintre care le vom arunca o privire mai jos), microfoanele încorporate pur și simplu nu au aceeași calitate. Sunt bune, dar nu chiar atât de bune. Având în vedere că totul este despre îmbunătățirea sunetului videoclipului dvs. ați face bine să faceți upgrade de la microfonul încorporat la ceva mai serios.

Să vedem ce tipuri de microfoane sunt pentru vlogging. Acum că înțelegeți necesitatea unui microfon de bună calitate, aceasta ar putea fi cea mai importantă parte a echipamentului dvs..  Este momentul să vă uitați la diferitele tipuri de microfoane disponibile. Există 2 opțiuni principale de luat în considerare atunci când vă uitați la cel mai bun microfon pentru vlogging și ambele servesc unor scopuri diferite.

Microfon Shot-gun : poate cel mai obișnuit microfon pentru vlogging, microfoanele shot-gun sunt extrem de versatile și o opțiune de preferat pentru oricine caută să obțină un sunet excelent pentru vlogging. Lungi și cilindrice, acestea sunt microfoane direcționale, ceea ce înseamnă că preiau sunetele direct din fața lor, în timp ce resping și atenuează alte sunete din spate și laterale. Având camera atât de des îndreptată spre tine când faci vlogg, acestea sunt perfecte pentru captură audio la distanță apropiată, pe cameră. Veți vedea că acestea sunt folosite de o mulțime copleșitoare de YouTuberi.

Microfoanele  lavalieră:  sunt microfoanele clasice cu clipsuri. Veți regăsi aceste microfoane mici folosite frecvent în multe interviuri pentrui jurnalism și reportaje. Dimensiunea lor este foarte mică, acest microfon fiind conceput pentru a fi discret. De asemenea, spre deosebire de microfoanele shot-gun, acestea sunt, de obicei, unidirecționale.

Cu toate acestea, din cauza dimensiunii și scopului lor, nu vor capta cu adevărat atât de mult zgomot de fundal, ceea ce poate reprezenta atât o piedică, cât și un plus. Pe de o parte, nu veți capta prea mult sunet și ambianță ale mediului în care vă filmați vloggul așa că ar putea fi o provocare în editarea audio dacă doriți să faceți lucrurile puțin mai cinematografice.

În funcție de cazurile individuale de utilizare, un microfon bun lavalieră  pentru vlogging este încă o opțiune bună, deoarece este conceput exclusiv pentru a capta vorbirea umană. De exemplu, dacă filmați într-o zonă aglomerată sau zgomotoasă, a avea un microfon lavalieră ar putea fi de preferat unui microfon shot-gun, pentru că vă focalizează vocea și blochează zgomotele nedorite.

Dacă alegeți un microfon lavalieră pentru vlogging, un lucru pe care veți dori să-l luați în considerare este să aveți unul wireless pentru a vă putea deplasa mult și, uneori, la distanțe mari de camera video.

Sfaturi pentru a obține cel mai bun sunet  pentru vlogg-ul tău

Puteți face o mulțime de lucruri pentru a vă asigura că obțineți cel mai bun sunet posibil pentru vlogg atunci când vine vorba de sunet de înaltă calitate. Iată câteva sfaturi comune și utile:

Verificați setările camerei dvs: indiferent dacă utilizați o cameră mirrorless sau DSLR sau chiar o cameră pentru smartphone, majoritatea tipurilor de camere vor avea câteva setări audio pe care le puteți analiza. Alegând setările potrivite pentru mediul dvs. de filmare, puteți îmbunătăți major sunetul de vlogging.

Gândește-te unde filmezi: în funcție de mediile în care filmați, ar trebui să alegeți înelept varianta audio . De exemplu, poate veți filma în condiții de vânt. Dacă vă aflați într-o furtună cu rafale de 40 km/h, sunetul pur și simplu va fi dezamăgitor. În mod similar, dacă vă aflați într-un loc public aglomerat, este posibil să aveți o mulțime de zgomote de fundal care sunt imprevizibile, în afara controlul dumneavoastră. Între timp, dacă alegeți să filmați în interior, într-o cameră, totul va fi mult mai liniștit și mai ușor de controlat. Nu spun că toate vlog-urile trebuie să fie filmate în propria cameră, dar gândiți-vă când și unde s-a produs înregistrarea. Există câteva locuri clare și evidente numai bune de evitat dacă doriți să obțineți un sunet excelent pentru vlogging.

Folosiți dead-cat: în industrie pentru iubitorii de microfon, husele de vânt sunt denumite dead-cat , datorită aspectului lor. Aceste scuturi pufoase protejează condensatorul (partea microfonului care preia sunetul) de zgomotul nedorit al vântului și chiar de expirații ascuțite care, pur și simplu, ”murdăresc” sunetul. Deci, indiferent ce microfon  pentru vlogging cumpărați, vă recomand cu căldură să cumpărați și unul dintre acestea.

Sfaturi pentru vlogging: am descoperit că întotdeauna ajută să-ți proiectezi puțin vocea. Nu trebuie să strigați sau să faceți ceva nebunesc, ci doar asigurați-vă că vocea dumneavostră este drăguță și îndrăzneață. De asemenea, va aduce energie mai mare vloggului. Luați în considerare unde sunt mâinile dvs. pe cameră. Uneori, o mână care se mișcă pe cameră poate fi surprinsă pe sunet. Folosirea unui trepied  mic poate ajuta în acest sens.

În concluzie, fie că faci vlogging pe o cameră a telefonului sau pe o cameră digitală, sunetul de înaltă calitate pentru vlogging este esențial și ar trebui să fie prioritatea ta numărul 1 după imagine. Urmând îndrumările și sfaturile de mai sus, puteți lua o decizie în cunoștință de cauză dacă să cumpărați un microfon shot-gun  sau unul tip lavalieră  și să porniți vloggul cu încredere, știind că sunetul dvs. de vlogging este cel mai bun.