Tablă din aluminiu cutată, ce este și cum o alegi?

Dacă ești în căutarea unui material de construcții ușor și rezistent, cu utilizări multiple, aspect plăcut și proprietăți speciale, cu siguranță trebuie să îți orientezi atenția spre tablă de aluminiu striată. Cum pe piață sunt prezenți mai mulți producători și variante de produse, pentru a cumpăra ceea ce trebuie, ne-am gândit să-ți prezentăm câteva detalii de bază despre tabla de aluminiu striată, ce este și cum o alegi.

Ce este tabla de aluminiu cutată sau striată? Raspunde Vindem-Ieftin.ro

Este acel gen de tablă cu dimensiuni, grosimi și cu modele variate, cu proprietăți de protecție și antiderapante, care este folosită pentru acoperirea anumitor suprafețe, verticale, orizontale sau înclinate. Datorită modelelor specifice ea oferă și o estetică deosebită. Pentru mai multă rezistență poate fi tratată anticoroziune.

Pentru ce poate fi utilizată tabla striată de aluminiu?

Având o suprafață aderentă, ce împiedică alunecarea atunci când este umiditate, tabla striată de aluminiu poate fi utilizată pentru; a acoperi trepte scări, a acoperi o rampă, a acoperi pereți, ca pardoseală în anumite spații ș.a.

Tabla cutata din aluminiu poate fi folosită  cu ușurință în multe scopuri. Poate fi utilizată pentru placarea internă și externă a unor spații comerciale și birourilor, la fabricarea  de containerelor și cutii. Poate fi folosită în industria publicitara, pentru construcții civile interne, pentru realizarea rampelor de acces pentru mașini sau pentru bazine de înot.

Este utilizată la scară largă în industria electrică, în industria alimentară și chimică, în construcții, în industria aeronautică și navală, în construcția de mașini, în design și amenajări interioare. Poate fi cumpărată direct de la producători sau de la depozite de materiale de construcție.

Pentru a le alege tabla de aluminiu striată, va trebui să ții seama de următoarele caracteristici:

  • Dimensiunile disponibile

Este un produs disponibil în numeroase variante de grosime, lungime, lățime și modele de striații. Grosimea variază între 1 și 6-8 mm și poate fi vândută în foi de la 1000 x 2000 mm la 3000 x 6000 mm. Striațiile pot fi formate din 1 până la 6 forme paralele, în modele perpendiculare discontinue.

  • Caracteristici

În funcție de necesități specifice, pot fi recomandate anumite variante și grosimi de tablă de aluminiu striată. În general acest material de construcții este apreciat și ales pentru faptul că este ușor, robust, rezistent la coroziune, antiderapant, ușor de manipulat, modelat și sudat.

  • Recomandări de utilizare

Cu siguranță există o serie de proprietăți și detalii care le fac mai potrivite pentru anumite utilizări. Tocmai de aceea trebuie cunoscute foarte bine detaliile de proiect și recomandările date de producător.

  • Posibilități de tăiere și modelare

Pentru a o putea aduce la forma dorită, trebuie ales atât tipul potrivit de tablă, cât și instrumentele potrivite pentru a-i da forma dorită. În cazul în care nu dispui de ceea ce trebuie pentru tăiere și modelate, există firme specializate care se pot ocupa de tot ceea ce este necesar pentru a o aduce cât mai aproape de forma dorită.

În concluzie tabla de aluminiu striată este un material de construcție foarte practic și cu multiple posibilități de utilizare. Este estetică, decorativă, anticorozivă, antiderapantă, ușor de curățat, maleabilă, cu greutate și preț mai scăzut comparativ cu oțelul sau inoxul.