SUNT LEGUMELE CONGELATE LA FEL DE BUNE PRECUM CELE PROASPETE ?

O legumă proaspătă e cea mai bună nu-i aşa? Un frigider plin de legume proaspete poate fi plăcut pentru ochi, dar legumele congelate au câteva avantaje nutriționale față de opțiunile proaspete. Studiile privind beneficiile legumelor proaspete şi celor congelate nu relevă diferenţe consistente. Deşi ai zice că legumele aranjate frumos pe rafturile magazinelor sunt mult mai sănătoase decât cele congelate adevărul este altul. Produsele congelate au nişte avantaje greu de egalat.

Legumele congelate au un nivel mult mai mare de nutrienţi decât cele fresh şi proaspete, deoarece sunt congelate imediat după recoltare şi culegere. Durata de timp dintre culegerea legumelor și farfurie este un factor important în conținutul de nutrienți al legumelor proaspete. De asemenea, acestea sunt de multe ori expediate pe distanțe lungi, uneori, la temperaturi extreme, ceea ce compromite în continuare concentrația de vitamine și minerale.

Legumele „proaspete” de pe rafturile hipermarketurilor sunt culese înainte să fie coapte (un dezavantaj la nutrienţi), apoi transportate până ajung la magazinele de lângă tine. Acolo, ele rămân la raft până sunt achiziţionate şi apoi consumate. În plus, ca să strălucească pe rafturi şi să pară proaspete, sunt tratate cu multe substanţe chimice. În schimb pentru a congela legumele nu ai nevoie de conservanți sau coloranți. Dacă vă faceți griji cu privire la legumele congelate care pierd nutrienți, amintiți-vă că și cele proaspete le pierd.

Lăsând la o parte nutrienţii, avantajul numărul unu al consumului de produse congelate este comoditatea. Puteți să le păstrați ușor acasă și să le aveți la îndemână în orice moment. Având stocuri proprii, legumele congelate vă permit să faceți cele mai multe rețete în orice moment al anului. Un alt avantaj, produsele congelate economisesc timp și bani: sunt deja tăiate și gata să fie preparate și din moment ce utilizați doar ceea ce aveți nevoie, nu există alimente risipite.

Dacă nu ați verificat secțiunea de legume congelate din supermarketuri e timpul să o faceţi! Puteți fi uimiți, pe lângă legumele obişnuite – porumb, fasole verde, broccoli – astăzi puteți găsi amestecuri variate (amestec chinezesc, mediteranean, indian, thailandez, etc.) Așadar, direcționați căruciorul dvs. în zona de legume congelate și profitaţi de cele mai sănătoase produse.

SUNT LEGUMELE CONGELATE LA FEL DE BUNE PRECUM CELE PROASPETE ?