Suceava. Șase persoane trimise în judecată de DNA, în dosarul angajărilor la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad a unor persoane ce nu aveau competențele necesare ocupării posturilor. Sunt vizați inclusiv primarul și viceprimarul din Vatra Moldoviței.

Procurorii DNA anunță că au dispus trimiterea în judecată a șase persoane în dosarul angajărilor fictive a două persoane la primăria comunei Vatra Moldoviței în scopul de a le detașa, cu încălcarea prevederilor legale, la Administrația Bazinală de Apă ”Prut-Bârlad”. Printre persoanele trimise în judecată se numără primarul comunei, Virgil Saghin, viceprimarul Gabriel Niga și Petru Avram, la data faptelor director al Administrației Bazinale ”Prut-Bârlad”. 

De asemenea, au fost trimise în judecată și cele două persoane detașate, respectiv Simona Burlacu (fostă Iancu), fosta chelneriță din reportajul Recorder angajată pe un post de inginer, și Stelian Mețler, un pensionar în vârstă de 69 de ani, despre care presa locală din Iași a scris că a fost angajat prin detașare la Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoșani. 

Sursa stire biziday.ro