Stiati?! Daca ar exista un cub pentru fiecare combinatie, am putea acoperi de 14 ori suprafata Pamantului.

A FASCINAT GENERAȚII ȘI O VA FACE ȘI DE-ACUM ÎNCOLO: Cubul Rubik a fost inventat în 1974 de profesorul maghiar de arhitectură Ernö Rubik. Unii oameni mai degrabă își aduc aminte de Magic Cube, de vreme ce într-adevăr inventatorul său îl numise „Büvös Kocka”, numele maghiar pentru Magic Cube. Cubul maghiar a fost mai întâi un mare succes în țara sa, Ungaria,apoi un adevărat triumf în întreaga lume.

Obiectul a fost proiectat inițial pentru a dezvolta abilitățile de vizualizare a studenților în arhitectură. S-a dovedit mai târziu că dimensiunea educațională a Cubului lui Rubik a fost mult mai largă … Este într-adevăr o reprezentare naturală și materială a anumitor principii matematice. De fapt, ideea originală sa nascut în capul lui Ernö Rubik în primăvara anului 1974, după cum precizează Imre-Károly Tar

A făcut câteva teste și a rezolvat cubul pentru prima dată în timpul verii (a durat 1 lună pentru a-l rezolva). Soluția tehnică finală a fost lansată la sfârșitul toamnei aceluiași an. La începutul anului 1975, Ernö Rubik a demarat procesul necesar pentru depunerea unui brevet și a început să caute un partener pentru producția industrială, care a început la sfarsitul anului 1977.

Nebunia internațională pentru cub a început în 1980 și a durat până în jurul anului 1983. În această perioadă, un număr mare de cuburi Rubik au fost vândute.

Ulterior, mulți ingenioși au început să organizeze fascinante spectacole cu concursuri de viteză a rezolvării cubului, ajungându-se, astfel, la recorduri mondiale… dar și la o gamă extrem de variată de cuburi, turnuri sau chiar sfere pe principiul cubului… magic!

Exista chiar o serie de desene animate dedicată acestuia. Multe cluburi au fost de asemenea create peste tot în lume și milioane de copii, tineri, dar și pasionați cu vârste înaintate și-au făcut prieten Cubul Rubik.

***43.252.003.274.489.856.000 este numărul diferitelor stadii ale Cubului Rubik. Este dificil să ne imaginăm această figură … O comparație amuzantă: dacă ar exista un cub pentru fiecare combinație, am putea acoperi de 14 ori suprafața Pământului …

9.55 secunde este timpul oficial de rezolvare al Cubului Rubik. Acest record a fost stabilit de Ron Van Bruchem (Olanda) pe 24 noiembrie 2007 în timpul campionatului olandez.

22 este numărul teoretic minim de mișcări necesare pentru a rezolva Cubul Rubik, din orice poziție. Algoritmul pentru a realiza acest lucru este numit algoritmul lui Dumnezeu. Încă nu a fost descoperit. Ernö Rubik a luat 1 lună de practică intensivă pentru a-și rezolva cubul pentru prima dată.

1,5 milioane de dolari: acesta este prețul celui mai scump Cub al lui Rubik din lume! Dimensiunea sa este clasică, poate funcționa ca orice alt cub … Singura mică diferență este că are 22,5 carate de ametist, 34 de carate de rubin și 34 de carate de smarald, toate în 18 -carat de aur.

1400 de milioane de ani. Potrivit unor calcule, acesta este timpul necesar pentru a pune cubul Rubik în fiecare dintre configurațiile sale, la o viteză de o mișcare pe secundă. Este doar de 10.000 de ori timpul care a trecut de la crearea universului.

3 ani și 117 zile. Este vârsta celui mai tânăr cubist pentru a rezolva cubul. Nici măcar nu putea explica cum avea să o rezolve! Vedeți, oricine o poate face!