Solutii practice de integrare a caramizii decorative in orice design

Procedeul de amenajare a unei locuinte pare, de cele mai multe ori, o activitatea care nu mai are final. In ziua de astazi, exista o gama extrem de variata de materiale de constructii, de finisaje, de tehnici de realizare, care pot duce la obtinerea designului visat.

Procedeul de amenajare a unei locuinte pare, de cele mai multe ori, o activitatea care nu mai are final. In ziua de astazi, exista o gama extrem de variata de materiale de constructii, de finisaje, de tehnici de realizare, care pot duce la obtinerea designului visat.

De cele mai multe ori, partea financiara este cea care ne face sa revenim cu picioarele pe pamant si sa ne limitam la bugetul avut. In aceasta situatie, este necesar de avut in vedere ce optiuni accesibile si creative exista pe piata. Astfel, se poate observa ca printre cele mai des intalnite metode de reamenajare, totodata accesibile din punct de vedere financiar, este caramida decorativa. Acest material este disponibil intr-o mare varietate de culori si texturi, care se poate integra in orice spatiu, fie ca este vorba despre o casa sau despre o cladire comerciala.

Pereti placati cu caramida decorativa

In momentul in care se opteaza pentru amenajarea unui spatiu interior folosind caramida, specialistii in design recomanda decorarea unui singur perete sau doar anumite zone ale unei incaperi, precum spatiul din jurul usii sau a ferestrei. Este important ca acest lucru sa fie luat in considerare pentru ca atmosfera din camera sa nu devina prea incarcata.

Cea mai eficienta si ieftina modalitate, in ceea ce reprezinta caramida aparenta, este decorarea incaperii utilizand tapet sau panouri decorative. Acestea imita materialul dorit, respectiv caramida sau alte diferite tipuri de piatra naturala.

In situatia in care se doreste a obtine un aspect industrial, in constructiile moderne, caramida este un material de nelipsit. Dupa montarea caramizii decorative, va exista iluzia unor bucati pline, cu toate ca acestea sunt destul de subtiri, precum grosimea gresiei sau a faiantei.

Efectele pot fi spectaculoase, chiar daca unele bucati pot avea aceeasi dimensiune, altele fiind variabile, cuprinse intre 8 cm si 18 cm. Acest lucru ofera un oarecare dinamism in ceea ce priveste aspectul final.

Pereti din caramida nefinisata 

Unii proprietari de locuinte opteaza pentru a pastra caramida din structura peretilor, la vedere, accentuand acea zona. In momentul in care se doreste renovarea unei case mai vechi, cu pereti din caramida ce necesita reparatii, primul pas il reprezinta indepartarea finisajelor existente, precum si a tencuielii. Astfel, caramida va fi la vedere, oferind un aspect industrial. Insa, in situatia in care caramida lasata la vedere nu se poate curata prea bine, aceasta se poate acoperi cu un strat de vopsea.

Atunci cand este o constructie noua, lucrurile se simplifica, deoarece peretii se pot lasa fara a fi tencuiti, acolo unde se doreste ca acest material sa fie aparent. Totusi, se are in vedere spatiile cu umiditate crescuta, unde se va folosi un lac care are proprietati de impermeabilizare.

Cum sa integrezi caramida in designul unei locuinte?

Bucataria moderna

Periodic, bucataria necesita o mica reamenajare, pentru a fi suficient de incapatoare pentru toate ustensilele si ingredientele necesare. Mai mult, este necesar sa corespunda stilului atribuit intregii locuinte, fie ca este unul industrial, minimalist sau modern.

Caramida decorativa reuseste sa ofere o plus-valoare oricarei bucatarii, indiferent de dimensiuni, de stil sau de cromatica. Astfel, pot fi atribuite anumite proportii, utilizand linii drepte sau carouri. Toate aceste lucruri conduc spre realizarea unei bucatarii moderne.

Sufragerie in stil industrial

Un stil care este tot mai apreciat si se afla in tendintele contemporane, este cel industial. Din cadrul acestui design, caramida este un material care nu poate lipsi.

Pentru o sufragerie, principiul cel mai des intalnit este folosirea panourilor de caramida decorativa pentru a imbraca unul dintre pereti.

Intr-un living poate exista o anumita piesa, care poate deveni un obiect central, in momentul in care se placheaza cu bucati de material decorativ. Un astfel de exemplu poate fi placarea cu caramida decorativa a unui semineu.

Baie 

Micul colt de relaxare poate fi total transformat, in cazul in care se utilizeaza finisajele potrivite. Caramida decorativa poate fi luata in considerare, pentru a oferi o transformare totala.

Acest material se poate intrebuinta cu usurinta pentru decorarea unui perete din baie, sau chiar pentru a placa unele obiecte sanitare, precum chiuveta sau cada. Cu toate ca baia este un mediu umed, se poate utiliza atat un adeziv cat si un lac special, pentru ca materialul decorativ sa reziste conditiilor respective.

Dormitor modern

Datorita faptului ca mare parte a dormitoarelor moderne se impun prin mobilier de culoare mai inchisa, alegerea unor panouri ce imita piatra naturala sau caramida, adauga ceva in plus designului. De preferat este optarea pentru mobilier din lemn masiv, care reuseste sa se impuna prin structura si care ofera incaperii o influenta moderna.

Pentru ca o zona sa fie mai spatioasa si mai moderna, se recomanda placarea unui singur perete sau doi, cel mult. Astfel, acesta va reprezenta focusul cromatic al spatiului respectiv.

Hol placat

Holul reprezinta o parte importanta a oricarei locuinte, deoarece este zona de traversare spre celelalte incaperi. Asadar, ar trebui sa se puna un accent deosebit asupra acestui spatiu.

Caramida decorativa ofera peretilor holului un design fascinant, indiferent de dimensiunea bucatilor de material pentru care se opteaza. Realizarea unei arcade decorative poate reflecta stilul unei anumite epoci, in stilul de reamenajare optat.