Sfaturi utile pentru o excursie perfectă cu autorulota

Călătoriile cu autorulotele sunt o modalitate excelentă și accesibilă de a merge în vacanţă! Puteți lua întreaga familie, aveți tot confortul de acasă și există atât de multe destinații de campare potrivite pentru familii din care aveţi posibilitatea să alegeți.

În acest articol vă prezentăm câteva sfaturi de care aveți nevoie pentru a avea parte de o excursie perfectă cu autorulota, astfel încât să vă puteți bucura de plimbare, să ajungeți la destinație în siguranță și să aveți o vacanță distractivă cu multe amintiri frumoase.

Verificare de siguranță

Asigurați-vă că autorulota are un kit de urgență la bord, verificați anvelopele și și inspectați autorulota înainte de a porni la drum.

Închiriaţi autorulota şi planificaţi traseul din timp

Este recomandat să apelaţi o firma care oferă servicii de închirieri autorulotă cu câteva luni înainte de excursie, deoarece dacă vă hotărâţi cu puţin timp înainte de plecare este posibil să nu mai găsiţi autorulote de închiriat.

Cea mai bună metodă pentru a economisi timp în călătoria cu autorulota, este crearea unui traseu înainte de a pleca la drum. Este ideal să fiţi concentraţi asupra drumului în timp ce conduceţi, şi nu este recomandat să vă uitaţi pe o hartă clasică sau să navigaţi prin meniul GPS-ului în timp ce conduceţi autorulota.

Este posibil ca aplicațiile populare de navigare pentru telefonul mobil să nu funcţioneze în anumite zone unde semnalul nu este disponibil, şi este recomandat să vă descărcaţi toate hărţile dorite înainte de a pleca la drum.

Programați-vă opririle pentru alimentarea autorulotei cu combustibil, opririle de odihnă și planificați-vă locurile de campare.

Planificați și pregătiți mesele și gustările din timp

Când vine vorba de pregătirea mesei, nu există nimic pe care să nu-l poți găti în bucătăria modernă a unei autorulote de ultimă generaţie, sau pe un grătar în aer liber.

Planificați masele înainte de călătorie pentru a avea la îndemână toate produsele şi ingredientele necesare. Mai puține vizite la magazinele de pe traseu înseamnă mai mult timp pentru a vă distra împreună cu familia.

Nu lăsați rezervorul de combustibil să coboare mult sub jumătate

Ne-am obișnuit atât de mult să ne conducem mașinile până când suntem aproape pe roşu la nivelul combustibilului, știind că de obicei putem găsi o benzinărie la doar câtiva kilometri distanţă.

Cu toate acestea, conducând distanțe lungi cu autorulota, este posibil să treceți prin zone rurale unde benzinăriile pot fi mai greu de găsit.

Nu puteți să fiţi siguri că serviciile de telefonie mobilă sunt diponibile în toate zonele, așa că a rămâne fără combustibil ar putea însemna că rămâneți blocaţi până când cineva se oprește să vă ajute.

Încercați să nu conduceți noaptea

Mulți oameni cred că mersul cu masina pe timp de noapte este cea mai bună metodă pentru călătoriile rutiere, deoarece există mai puțin trafic, iar pasagerii pot dormi. Cu toate acestea, conducerea pe timpul nopţii este periculoasă deoarece intervine oboseala, iar drumurile întunecate înseamnă vizibilitate redusă.

De asemenea, fauna sălbatică tinde să fie mai activă noaptea și mai greu de observat pe marginea drumului, crescând șansele de a lovi un animal și de a provoca un accident.

Este important ca după o zi lungă de condus să vă odihniți și să dormiți bine, așa că nu ezitați să vă opriți și să dormiţi.

Închiriaţi autorulota pentru o zi sau două în plus

Adăugaţi cel puțin o zi în plus pentru închirierea autorulotei faţă de programul stabilit iniţial, deoarece vremea poate interfera cu călătoriile, sau puteți pierde mai mult timp in trafic. Este mai bine să aveţi timp suplimentar, să nu vă grabiţi sau să vă stresaţi pentru a returna autorulota la timp, ceea ce nu este niciodată o modalitate sigură de a călători.

Gândiţi-vă la activităţi distractive pentru copii

Pentru a distra copiii pe parcursul excursiei cu autorulota sau în zilele cu vreme rea, adaugaţi în bagaj jocurile şi accesoriile preferate ale copiilor. 

Nu vă supraîncărcați programul

Ar putea fi tentant să vizitaţi multe obiective turistice pentru a profita la maximum de timp, dar atunci când călătoriți împreună cu cei mici, este important să vă programați și timp pentru ei. Copiii pot deveni rapid nervoși după ce au văzut mai multe monumente și muzee la rând, şi este recomandat să încercaţi să găsiţi şi locaţii în care copiii se pot juca și explora în voie.

Bucuraţi-vă de excursia cu aurorulota

Uneori este mai mult despre călătorie și nu doar despre destinație. Acordați-vă timp să vă bucurați de obiective turistice, să faceți fotografii și să faceți călătoria memorabilă. Vacanța ar trebui să înceapă în momentul în care vă urcaţi în autorulotă, nu când ajungeţi.