Șefa Comisiei Europene: Uniunea Europeană a primit suficiente doze de vaccin pentru a inocula pe deplin 70% din populația adultă.

sefa-comisiei-europene:-uniunea-europeana-a-primit-suficiente-doze-de-vaccin-pentru-a-inocula-pe-deplin-70%-din-populatia-adulta.

Target achieved!

We have delivered enough vaccines to EU countries to vaccinate fully at least 70% of EU adults still this month.

COVID-19 is not yet defeated. But we are prepared to deliver more vaccines.

We will only come out of this crisis together.

#SafeVaccines pic.twitter.com/5yYCtbqBxc

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) July 10, 2021

Ursula von der Leyen a declarat că aproximativ 500 de milioane de doze vor fi distribuite către cele 27 de state membre până duminică, iar acestea vor fi “suficiente pentru a vaccina complet cel puțin 70% din adulții din UE, chiar în această lună”.

Abordarea noastră comună este un succes. Vom ieși împreună din această criză”, a adăugat von der Leyen, dar a precizat că pandemia nu a fost încă învinsă, dar Blocul Comunitar este pregătit să livreze și mai multe vaccinuri, inclusiv împotriva noilor variante. “Acum statele membre trebuie să facă totul pentru a crește ritmul de vaccinare. Abia atunci vom fi în siguranță”, a mai afirmat președinta Comisiei.

Potrivit Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, 63,8% din populația UE cu vârsta peste 18 ani a primit cel puțin o doză de ser, iar 44,1% a primit schema completă de vaccinare.

UE are ca obiectiv pe termen lung să aibă suficiente vaccinuri pentru a imuniza întreaga populație eligibilă până la sfârșitul lunii septembrie. Ursula von der Leyen a declarat în mai că este încrezătoare că vor fi administrate suficiente doze pentru a atinge acest obiectiv.

Peste 320 de milioane din dozele primite de țările UE au fost de la Pfizer/BioNTech. AstraZeneca/Universitatea Oxford au livrat 84 de milioane de doze, Moderna 43,3 milioane. Johnson&Johnson, care produce un vaccin cu doză unică, a livrat 18 milioane de doze.

Surse alternative: Euronews, Reuters.

Sursa stire biziday.ro