Raport al Institutului de Cercetare a Calității Vieții: Mai mult de jumătate dintre români (56%) ar recomanda unei persoane apropiate să se vaccineze împotriva Covid-19. Persoanele cu studii superioare și vârstnicii, cei mai favorabili inoculării.

raport-al-institutului-de-cercetare-a-calitatii-vietii:-mai-mult-de-jumatate-dintre-romani-(56%)-ar-recomanda-unei-persoane-apropiate-sa-se-vaccineze-impotriva-covid-19-persoanele-cu-studii-superioare-si-varstnicii,-cei-mai-favorabili-inocularii.

La un an și jumătate de la izbucnirea pandemiei, aproximativ 6% (între 800 de mii și 900 de mii) dintre cetățenii României “afirmă deschis că nu există noul coronavirus“, potrivit raportului Institutului.

Principalele rezultate ale cercetării:

  • 56% dintre cetăţeni ar recomanda unei persoane apropiate să se vaccineze împotriva coronavirusului. Categoriile de populaţie cele mai favorabile vaccinării sunt vârstnicii (67%) şi persoanele cu studii superioare (67%).
  • Aproximativ 15% din populație se opune vaccinării, adică circa două milioane de persoane.
  • Aproape jumătate dintre români (47%) cred că pandemia va mai dura cel puţin 2-3 ani, în timp ce aproape 30% sunt încrezători că se va încheia în anul 2021.
  • 34% dintre români consideră că în acest an mai puțin de jumătate din populația adultă va fi imunizată. Un procent similar consideră că peste 60% din adulți se vor vaccina în 2021, iar 29% consideră că între 55% și 59% dintre români vor face vaccinul până la începutul lui 2022.

Raportul “Pandemia Covid-19 şi vaccinarea: reprezentări sociale” a fost întocmit de Institutului de Cercetare a Calității Vieții (ICCV) în colaborare cu Elicom, o firmă specializată în servicii de tip call-center, pe un eșantion de 1.023 de persoane. Marja de eroare este de +/-3,1% la nivelul întregului eşantion.

Sursă: Institutul de Cercetare a Calității Vieții

Sursa stire biziday.ro