Pericolele pe care le prezintă mucegaiul în casă

Ce este mucegaiul?

Mucegaiul (numit și mucegai, spori) este un tip de ciupercă care se dezvoltă cel mai bine în mediile umede și umede. Poate fi întâlnită în interior sau în exterior și apare în toate climatele.

 Mucegaiul se dezvoltă pe materia organică naturală care se adună pe suprafețele caselor noastre, cum ar fi lemnul, fibra de sticlă, țesăturile și produsele din hârtie.

Sporii de mucegai sunt microscopici și pot fi văzuți doar atunci când au crescut în colonii vizibile. Mucegaiul este cel mai periculos atunci când se află în afara vederii noastre.

Se dezvoltă în zone care ne sunt greu de văzut, cum ar fi în spatele pereților sau sub podele. Atunci când nu este tratată, aceasta poate provoca daune semnificative casei dumneavoastră.

Diferite tipuri de mucegai

Există multe tipuri diferite de mucegai, dar cele mai comune tipuri includ: Mucegaiul negru: Acest tip de mucegai poate fi dăunător pentru oameni, mai ales dacă i se permite să se dezvolte în colonii mari.

 Mucegaiul negru poate emite vapori toxici care vă pot afecta plămânii și are potențialul de a provoca reacții alergice. Mucegai albastru sau verde: Acest tip de mucegai poate fi dăunător pentru oameni, dar crește de obicei în exterior, nu în interior. Putregaiul uscat: Acest tip de mucegai este adesea asociat cu bărcile și docurile din lemn. Se dezvoltă în medii umede și umede și este foarte distructiv.

Efectele mucegaiului asupra sănătății umane

Efectele mucegaiului asupra sănătății umane variază în funcție de tipul de mucegai și de cât timp și în ce măsură o persoană este expusă la el. Persoanele care prezintă cel mai mare risc de a avea probleme de sănătate legate de mucegai sunt cele care sunt expuse frecvent la niveluri ridicate de spori de mucegai, cum ar fi cele care locuiesc în medii interioare umede sau umede. Printre acestea se numără cei care lucrează în industrii în care mucegaiul este o problemă frecventă, cum ar fi construcțiile sau agricultura, și persoanele care se confruntă cu crize frecvente de alergii sau astm. Mucegaiul poate cauza o varietate de probleme de sănătate, inclusiv reacții alergice, astm, infecții și alte boli. Unele persoane sunt mai expuse decât altele la riscul de a avea efecte negative asupra sănătății ca urmare a expunerii la mucegai, inclusiv copiii, persoanele în vârstă, femeile însărcinate, persoanele cu un sistem imunitar slăbit și persoanele care suferă de alergii sau astm.

Există mai multe modalități de a elimina mucegaiul, inclusiv:

Vrei să scapi de mucegai în casă sau în sediul firmei tale? Alege Compania DDD®, o firma DDD autorizata în servicii de dezinfecție, dezinsecție si deratizare care respectă toate cerințele legale și are oferte de preț avantajoase.  Dispecerat comenzi: 021/9662 sau 0763.662.662