Paris. Proteste violente împotriva impunerii unor restricții pentru cei care nu au pașaport Covid, dar și a vaccinării obligatorii a cadrelor medicale. Manifestații și în alte orașe din Franța.

paris-proteste-violente-impotriva-impunerii-unor-restrictii-pentru-cei-care-nu-au-pasaport-covid,-dar-si-a-vaccinarii-obligatorii-a-cadrelor-medicale-manifestatii-si-in-alte-orase-din-franta.Protestatarii anti-vaccinare și cei care se opun reintroducerii unor restricții pentru cei care nu au Certificat Sanitar (Pașaport Covid) s-au confruntat sâmbătă cu poliția, la o amplă manifestație, în centrul Parisului. Forțele de ordine au folosit gaze lacrimogene.

Alte proteste erau așteptate la Marsilia, Montpellier, Nantes și Toulouse.

Parlamentarii francezi urmează să voteze un proiect de lege elaborat de guvern, care va permite accesul în spațiile publice închise doar celor care au Certificat Sanitar. Chiar și până acum, accesul în muzee, teatre, cinematografe, festivaluri, concerte și parcuri de distracții era condiționat de pașaportul Covid, dar noua reglemetare extinde restricțiile pentru cei nevaccinați și la restaurante, baruri, centre comerciale, precum și în trenurile și avioanele interurbane.

De asemenea, noua legislație va institui vaccinarea obligatorie pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

Sursa stire biziday.ro