Pachete funerare pentru toate buzunarele

Unul dintre cele mai dificile momente din viață, dacă nu cumva cel mai greu, este să alegi un sicriu în care cineva drag ție își va dormi somnul de veci. Este de-a dreptul copleșitor, și este normal să te simți chiar și ușor depășit de situație. Nu doar pentru faptul că ai la dispoziție mai multe sicrie, de diferite dimensiuni, culori ci și pentru că, din păcate, problema banilor nu este una peste care să treci ușor.

Cât poate costa un sicriu

Nu există un preț standard pentru un sicriu, iar prețurile pornesc de undeva de la 300 – 500 de lei și ajung uneori și la valori de-a dreptul impresionante. Prețul unui sicriu depinde de materialele care au fost folosite la fabricarea lui, tipul sicriului, accesoriile funerare, modul în care a fost lucrat, dimensiunea lui și multe altele. Ca în multe alte cazuri, există varianta standard, medie, dar și cea de lux. Tu ești cel care decide care este cea care se potrivește cel mai bine bugetului tău.

Ce înseamnă sicriu de lux

Printr-un sicriu de lux se înțeleg acele cutii funerare prevăzute cu capac dublu, care permite deschiderea parțială a acesteia. Evident, avem de a face cu un lemn de esență tare, de bună calitate, iar accesoriile funerare sunt și ele prezente, fiind realizate la un înalt nivel calitativ.  

Pachete funerare

Atunci când treci pragul unei firme de pompe funebre în vederea discuțiilor pentru organizarea unei înmormântări, personalul de specialitate îți va pune la dispoziție mai multe pachete funerare din care să îți faci alegerea. Adevărații profesioniști au cel puțin 15 – 20 de pachete funerare, și pentru ca totul să fie mult mai simplu și accesibil, pot oferi varianta platei în rate sau folosind în acest scop ajutorul de deces.

Varianta standard, medie și de lux

De departe, pentru a optimiza costurile, pachetele funerare reprezintă cea mai bună alegere. Ca și în cazul sicrielor, și aici există varianta standard, medie și de lux, în funcție de bugetul clientului.

Ce conțin pachetele funerare

Indiferent care este varianta spre care optează clientul, un pachet funerar va cuprinde în mod obligatoriu, sicriul, crucea din lemn pe care vor fi trecute datele de identificare ale persoanei care a încetat din viață, o coroană funerară, precum și multe alte accesorii sau articole funerare.

De menționat și un ultim aspect. În cazul unei firme de pompe funebre profesionistă, toate sicriele sunt accesorizate așa cum trebuie, cu pernă, orar mic și pare, pânză albă, voal de față, tot ceea ce este nevoie pentru a se respecta obiceiurile, dar și canoanele impuse în acest sens de biserica ortodoxă. Discută toate aspectele cu personalul de la firma de pompe funebre, și nu lăsa niciunul la voia întâmplării. Ultimele clipe pe pământ ale celui drag ție nu trebuie să fie unele lipsite de respect și dragoste!