O afacere simpla – cultivarea ciupercilor

Cultivarea ciupercilor poate fi o metoda de a face bani foarte profitabila.Problema este că sunt multe de învățat. Fără a crea un plan de afaceri adecvat pentru creșterea ciupercilor, este greu să fii sigur că înțelegi tot ceea ce este necesar.

Cultivarea ciupercilor poate fi o metoda de a face bani foarte profitabila.

Problema este că sunt multe de învățat. Fără a crea un plan de afaceri adecvat pentru creșterea ciupercilor, este greu să fii sigur că înțelegi tot ceea ce este necesar.

Pentru a avea o fermă de ciuperci de succes, va trebui să înțelegeți costurile de producție și cheltuielile generale ale conducerii afacerii dvs.

În plus, va trebui să înțelegeți cine sunt concurenții dvs. și cum să stabiliți prețul produsului. 

Din fericire, crearea unui plan pentru cultivarea ciupercilor nu este dificilă odată ce știi ce trebuie să includă. 

În acest articol, vom împărtășim câteva idei despre creșterea ciupercilor. 

Dar mai întâi, să discutăm dacă cea mai simpla afacere de cultivare a ciupercilor are sens pentru tine. 

Ce condiții sunt necesare pentru ca o ciupercă să crească? 

Ciupercile necesită condiții diferite, în funcție de stadiul procesului de creștere în care se află. 

Afacerea dvs. de cultivare a ciupercilor va avea nevoie de un spațiu de amestecare și inoculare, o cameră de incubație și o cameră de fructificare. 

Un spațiu de amestecare și inoculare este orice zonă curată în care puteți amesteca icrele de ciuperci cu substrat și le puteți pune în pungi. Condițiile din această cameră trebuie doar să fie confortabile pentru ca tu să lucrezi. 

Camera de incubație trebuie să fie întunecată, cu o temperatură între 20 și 24 C. Conținutul ridicat de CO2 este un bonus suplimentar.

Aici icrele de ciuperci vor coloniza întregul substrat în pregătirea pentru fructificare. Odată ce sacii de ciuperci sunt complet colonizați, sunt mutați într-o cameră de rod. Camera de fructificare trebuie să aibă o umiditate relativă de 80 până la 90%.

Ciupercile au nevoie și de puțină iluminare pentru a declanșa prinderea și fructificarea. Vor funcționa fie luminile cu LED, fie luminile fluorescente într-o carcasă impermeabilă.

O cameră de fructificare are nevoie și de mult schimb de aer. Veți avea nevoie de ventilatoare pentru a aduce aer proaspăt și pentru a pompa aer bogat în CO2.

Cât costă să începi o fermă de ciuperci? 

Este posibil să puteți începe o fermă de ciuperci foarte mică doar cu o investiție mică.  

Există o mulțime de factori de luat în considerare atunci când vine vorba de partea financiară a afacerii tale de cultivare a ciupercilor. 

Costuri de producție – Acestea includ costurile de cumpărare a icrelor, substratului, pungilor de creștere, dezinfectantului, mănușilor și a altor consumabile pe care le veți folosi în afacerea dvs.Cu cât creșteți mai multe ciuperci, cu atât va trebui să plătiți pentru mai multe dintre aceste lucruri. 

Cheltuielile generale de afaceri – Acestea includ lucruri precum chiria, impozitele, facturile de telefon, utilitățile, munca angajaților și dobânda la împrumuturi. Va trebui să plătiți pentru aceste lucruri, indiferent de cât de mult – sau de puțin – produceți. 

Este dificil să dai o estimare a cât te va costa să începi. Situația fiecăruia este diferită și costurile pot varia foarte mult. Cineva care începe într-o magazie sau un garaj pe care îl deține deja ar putea avea nevoie doar să investească în echipamentele și materialele de care vor avea nevoie. 

Operațiunile mai mari de ciuperci din inima marilor orașe precum New York sau Londra ar putea avea nevoie să plătească mii de dolari pe an doar pentru chirie. 

Cu cât crești mai mult, cu atât materialele tale vor costa mai mult. Esti pregatit sa investesti?