Mituri despre acoperișurile metalice

Afla adevarul despre invelitoarea din metal pentru constructii

La fel ca in orice domeniu, si cand vine vorba de constructii se vehiculeaza o multime de zvonuri. De aceasta problema nu scapa nici acoperișurile metalice! Cu toate acestea, aceste zvonuri sunt adesea concepții greșite. Sa vedem impreuna ce se spune “in popor” despre tigla metalica sau invelitoarea modulara din otel si sa intelegem care este adevarul.

  • Atrag fulgerele

Oamenii presupun că, dacă metalul conduce electricitatea, un sistem de acoperiș metalic este ca și cum ai sta într-o furtună ținând o umbrelă în mână. Cu toate acestea, acest lucru nu este de fapt cazul aici. În primul rând, acestea sunt împământate de către o companie de protecție împotriva fulgerelor. În al doilea rând, în cazul în care acoperisul cu tigla de otel este lovit, electricitatea este dispersată și, deoarece metalul este rezistent la foc, nu există cu adevărat nimic de care să vă faceți griji.

  • Doar pentru zona rurala sau cladiri istorice ori biserici

Sigur, metalul poate fi mai familiar în zonele rurale – dar asta probabil pentru că metalul folosit în cartierele suburbane arată adesea ca orice alt acoperiș. De cele mai multe ori, nici măcar nu veți observa că este vorba de un acoperiș metalic, deoarece se poate integra cu ușurință în orice alt stil arhitectural. Astazi, ai o multime de optiuni de tigla metalica, ce recreează look-uri dintre cele mai diverse.

  • Vulnerabil la grindină

Grindina poate deteriora orice acoperiș dacă “pietra” este suficient de mari. Cu toate acestea, un acoperiș metalic performant poate rezista la o bilă de oțel de 5 cm aruncată de la 6 metri fără să se rupă, să se fractureze, să crape sau să se despice. Poate totuși tabla metalica să se îndoaie? Da – dacă alegeți un stil de calibru moale sau subțire. Dar, acoperișul în sine nu este vulnerabil la grindină.

  • Încălzirea unei case

Metalul se încălzește – dar de fapt reflectă căldura, mai degrabă decât să o absoarbă. In plus, cu o ventilare corecta a podului si o izolatie optima, caldura nu va fi resimtita in interiorul locuintei. 

Sunteți gata pentru acoperișuri?

Fie că instalați un acoperiș pe o casă nou construită sau ati inceput un proces de reconstructie (reamenajare) care necesită un acoperiș nou pentru a actualiza estetica casei tale, selectarea materialului potrivit pentru acoperișuri metalice este o decizie importantă.

Acoperișurile metalice oferă o durată de viață, durabilitate și eleganță pe care nu le puteți găsi la alte materiale.

Budmat Romania deservește comunitatea noastră cu oferte si consultanta pentru o multime de solutii de acoperisuri modulare, din metal – vezi catalogul online si cere o oferta azi! 

Acoperișurile din oțel devin din ce în ce mai populare și este ușor de înțeles de ce. Acestea au o mulțime de avantaje, cum ar fi faptul că sunt ecologice și durabile – acestea pot sa aiba o viata de 40 -70 de ani dacă sunt îngrijite corespunzător. Acestea pot rezista la vânturi puternice, fac fata coroziunii si focului, ceea ce înseamnă că vor rezista mult mai bine la intemperii.

sursa foto: BUDMAT.RO