Ministrul Săntătăţii a recunoscut oficial: Numărul deceselor de COVID nu e cel real!

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a recunoscut public că numuărul deceselor de coronavirus, comunicate oficial, nu este cel real.

Nelu Tătaru a făcut, sâmbătă, o declaraţie şocantă referitoare la numărul deceselor provocate de noul coronavirus în România.

Ministrul Sănătăţii spune că, de fapt, numărul de decese raportate reprezintă acele persoane care au avut confirmată şi infecţia cu COVID-19, însă numărul real ar putea fi mult mai mare.

De multe ori, neavând un context epidemiologic, existând comorbidităţi, de altă natură, nu s-a mai solicitat şi necropsia care să stabilească dacă persoana avea sau nu noul coronavirus în organism, a explicat ministrul pentru Digi24.

“Cifra pe care o vedem reprezintă numărul de decese care au confirmat şi infecţia cu COVID-19. Ei ar putea fi mai mulţi în condiţiile în care am avut un context în care să solicitm o necropsie la cel decedat, având contextul epidemiologic. Neavând contextul epidemiologic, având comorbidităţi, de altă natură, atunci nu s-a solicitat”, spune Nelu Tătaru.

Întrebat dacă numărul celor care au fost declaraţi decedaţi ar putea fi mai mic decât cel trecut în statisticile oficiale, ministrul Tătaru a declarat că medicul care completează certificatul de deces nu face acest lucru ţinând cont de solicitările familiei decedaţilor. El trece infecţia cu COVID-19 dacă există confirmarea în urma unui test.

Sursa RecentNews

Tagged: