Medicamentele veterinare: când și cum să administrezi tratamentul potrivit pisicii tale?

Ai o superbă pisică acasă, care a devenit deja un membru al familiei? Asigură-te că îi oferi un mediu propice, în care să se dezvolte, iar atunci când se îmbolnăvește, mergi cât mai repede cu ea la un doctor de specialitate.

La fel ca oamenii, și animalele pot suferi de o gamă variată de boli. Ai grijă, însă: nu oferi animalului tău de companie un medicament veterinar doar în baza informațiilor de pe Internet! Numai un medic veterinar îți poate recomanda o schemă completă de tratament, datorită căreia pisica să își revină!

Cum îți dai seama când are nevoie pisica ta de un medicament veterinar?

Urmărește-ți îndeaproape pisica, astfel încât să observi dacă la un moment dat survin schimbări în comportamentul ei. Dacă animalul tău de companie nu mai are poftă de mâncare, nu mai bea apă, nu se mai joacă și devine apatic, este posibil să sufere din cauza unei boli. Atunci când observi toate aceste simptome sau doar pe unele dintre ele, mergi de îndată cu pisica la medicul veterinar, pentru ca acesta să ia măsuri. S-ar putea să fie nevoie realizarea unor analize de specialitate și doar în baza rezultatelor acestora să poată prescrie medicul un tratament potrivit.

Administrarea tratamentului

În funcție de problemele de sănătate pe care le are pisica ta, ai la dispoziție mai multe variante ca tratament. Dacă perfuziile pot fi realizate doar la cabinetul veterinar, în situațiile cele mai grave, atunci când este vorba despre aplicarea unui tratament medicamentuos, te poți ocupa singur acasă de acesta. Recomandat este ca pastilele să fie amestecate în hrana umedă atunci când prietenul tău necuvântător refuză să le ia pe cale orală. Mai mult, ai posibilitatea inclusiv să pisezi tabletele, pentru a le ,,ascunde” cât mai bine.

Durata tratamentului variază

În ceea ce privește durata tratamentului, ea variază în funcție de starea de sănătate a pisicii, dar și de felul în care organismul acesteia răspunde. Indiferent de situație, indicat este să te reîntorci la medicul veterinar după câteva zile, pentru încă un control. Doctorul poate să îți recomande un alt tratament dacă primul nu funcționează așa cum ar trebui.

Monitorizează pisica în permanență

Un alt aspect important, de care este bine să ții cont este acela că trebuie să monitorizezi pisica 24/24 atunci când nu se simte bine. Doar urmărind-o poți observa dacă simptomele încep să dispară sau dimpotrivă, dacă se agravează.

Deparazitarea contează!

Procedura de deparazitare este esențială pentru fiecare pisică. Datorită deparazitării interne și externe, animalul tău de companie este foarte bine protejat de virusuri și bacterii, motiv pentru care nu trebuie să sari niciodată peste acest pas. Ai la dispoziție atât soluții de deparazitare, cât și tablete, care se administrează pe cale orală cu regularitate. Pe acestea le poți comanda online foarte ușor de la un distribuitor veterinar bun!

Accesează Veteco.com și găsești aici o varietate de produse excelente, menite să îi asigure sănătatea pisicii tale! De la solutii antiparazitare, până la suplimente nutritive pentru blană, pentru digestie și pentru sistemul articular și osos, dar și vaccinuri veterinare, toate sunt pentru tine la doar câtva click-uri distanță. În paralel, investește într-o hrană uscată de calitate, pe care să o completezi ocazional cu plicuri sau conserve de pui, curcan, vită sau somon și urmărește-ți animalul de companie, pentru a fi sigur că reperezi din timp simptomele unei boli. Doar cu ajutorul unui medic de specialitate vei putea descoperi tratamentul adecvat!

Date de contact:

Tel:  +40 264 597 008

E-mail:office@veteco.ro