Managementul timpului și al banilor – primii pași spre succes 

Atunci când nu știm cum să ne organizăm timpul, zile par prea scurte pentru tot ce avem de făcut. Cum amânarea sau anularea anumitor activități înseamnă deadline-uri depășite și ineficiență în ceea ce facem, acest lucru se traduce de multe ori prin pierderea unor câștiguri potențiale și mai puțin bani. Cum în organizarea programului oricărei persoane pot exista probleme permanente sau pot interveni blocaje și pierderea controlului, din diverse motive, un curs de managementul timpului și al banilor este util tuturor.

În cele mai multe cazuri neconcordanțele pleacă de la o cunoaștere insuficientă a propriului ritm de lucru, consumul de timp pentru acțiuni care nu ne aduc niciun beneficiu și chiar de la evenimente din viața personală care ne pot da peste cap. În fiecare dintre aceste situații  trebuie văzut unde lucrurile nu se armonizează și ce este de făcut pentru a le schimba.

De ce nu sunt cărțile de ajuns? Ele nu te ghidează și nu te pun la treabă

Chiar dacă pe piață există la ora actuală o sumedenie de cărți și site-uri care ne oferă informații, sfaturi și recomandări pentru cum să reușim să ne planificăm mai bine timpul, pentru a reuși în viață, adesea, poate din lipsă de timp sau de voință, amânam momentul  luării deciziei și începeri aplicării planului.

Un curs de management care pune la un loc timpul și banii poate fi instructiv și util tuturor,  celor tineri, care încă nu știu ce implicații poate avea o mai bună organizare, celor care sunt prea prinși într-o activitate și care nu reușesc nici să își facă un program de lucru mai eficient și nici să câștige bani, celor care simt că pierd bani pentru că nu știu cum să-și eficientizeze organizarea timpul.

Un curs bine sistematizat și condensat, care să te ajute să vezi mai bine corelația dintre organizarea timpului și câștigul de bani, poate aduce schimbări importante în viață și poate reprezenta un punct de plecare important pentru a obține mai mult succes în ceea ce faci.

Legătura între managementul timpului și succes

Managementul timpului și reușita în a-ți îndeplini la timp ceea ce ți-ai propus, a face lucruri de calitate pentru că ai avut suficient timp, a-ți respecta angajamentele față de tine, parteneri, prieteni și familie, a fi mai împăcat că ai făcut ceea ce trebuie, aduce mai mult echilibru, sens și calitate vieții.

Metoda conversiei în bani a timpului poate fi utilă tuturor.  Dacă transformăm în bani timpul risipit pe activități neimportante sau pierdut pe drumuri inutile, constatăm cu uimire cât de mult pierdem, pentru că nu suntem conștienți de ceea ce pierdem.

În aceste condiții managementul timpului poate reprezinta un obiectiv mult mai prețios pentru toți. Dacă el este privit ca un management al banilor, risipa lui va câștigă alte valențe.  Cum  folosirea cat mai eficienta a timpului poate însemna performanțe mai bune în ceea ce faci, el poate reprezenta și mai multe șanse de a obține succes în ceea ce faci și mai mulți bani.

În concluzie, cu cât vei reuși să-ți eficientizezi organizarea timpului, cu atât vei găsi mai multe soluții pentru a  câștiga mai mulți bani și a te bucura de ei. Cele doua aspecte merg  mână în mână și se completează reciproc. Și, pentru a te pune la treabă, te provocăm să participi la cursul de managementul timpului organizat de Cătălina Duțu.