La ce să vă așteptați de la prima dvs. experiență de terapie online

woman using phone in city at night

În esență, obiectivul terapiei online este similar cu cel al terapiei fizice: oferiți instrumente, soluții și modalități de a vă reformula problemele actuale, permițându-vă să depășiți provocările din multe domenii ale vieții.

Terapia online diferă, totuși, prin aceea că pune terapia în palmă și vă permite să vă împărtășiți gândurile și provocările oricând doriți. Acest lucru face terapia mai convenabilă și mai accesibilă pentru cei care sunt noi în experiență. În plus, terapia online sau pe bază de text (cum ar fi Nexyo) este cunoscută a fi la fel de eficientă, dacă nu mai mult, decât terapia fizică .

Cum incep terapia?

Decizia de a începe terapia poate fi o decizie grea atunci când te confrunți cu o problemă de sănătate mintală, așa că felicitări pentru atingerea acestui punct de referință. Decenii de cercetare și practică în psihoterapie demonstrează că terapia este eficientă în îmbunătățirea sănătății mintale a indivizilor, fiți siguri că faceți alegerea corectă. Acum, trebuie doar să găsești opțiunea care funcționează cel mai bine pentru tine. Unii factori de luat în considerare sunt programul, bugetul și planul de asigurare. Puteți verifica cu asigurătorul dvs. cu privire la terapeuții din zona dvs. sau puteți lua în considerare un furnizor de terapie online precum Nexyo. 

Iată la ce să vă așteptați atunci când vă începeți experiența de terapie online și cum să vă stabiliți așteptările pentru rezultate pozitive pe parcurs.

Potrivirea cu un terapeut

Asocierea cu un terapeut care înțelege de ce căutați terapie – și se potrivește cu personalitatea dumneavoastră – este crucială pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivele de sănătate mintală.

În timp ce Hollywood-ul îi pictează pe terapeuți ca pe bărbați înfundați, mai în vârstă, cu perete legale, acest lucru nu ar putea fi mai departe de adevăr. Terapeuții sunt oameni unic plini de compasiune, cu medii diverse. Ele pot fi la fel de ciudate și distractive ca și dvs., ceea ce vă ajută să construiți o conexiune importantă pe măsură ce începeți să lucrați împreună.

Din punct de vedere profesional, specialistii in psihoterapie online de la Nexyo sunt pe deplin verificați (sau „acreditați” în termeni de industrie). În ceea ce privește educația, 95% dintre terapeuții Nexyo au studii la nivel de master, restul de 5% și-au absolvit doctoratul sau doctoratul. Este obligatoriu ca aceștia să aibă licență independentă la cel mai înalt nivel pentru cerințele statului lor, să treacă o verificare a antecedentelor. pentru eventuale malpraxis sau sancțiuni medicale și calificat pentru a diagnostica probleme de sănătate mintală. Ei completează, de asemenea, instruire riguroasă despre cum să folosească o platformă de terapie online și o metodologie care înconjoară terapia bazată pe tehnologie, cum ar fi terapia prin text.

În concluzie, terapeuții online de la Nexyo sunt 100% calificați pentru a oferi terapie sau consiliere atât în ​​persoană, cât și online.

Cum funcționează potrivirea terapeutului

Când începeți călătoria dvs. de terapie online, potrivirea cu terapeuții este gestionată în câteva moduri. În mod tradițional, prima persoană cu care veți interacționa este un terapeut consultant. Acesta este un terapeut certificat care este un expert în potrivirea nevoilor dvs. cu un alt medic – terapeutul dvs. real – care se concentrează pe acea specialitate sau are o experiență extinsă sau pregătire cu condiția sau problema dumneavoastră. Exemple de specializări ale terapeutului includ: identități LGBTQIA+ , tulburarea de stres posttraumatic (PTSD) și traume asociate sau afecțiuni comune precum anxietatea și depresia.

În plus, este posibil să aveți o preferință pentru un terapeut de sex masculin sau de sex feminin sau pentru cineva cu care împărtășiți un fundal cultural. Furnizorii de terapie online fac tot posibilul să ia în considerare toate preferințele atunci când vă potrivesc cu cineva din statul dumneavoastră care vă înțelege complet nevoile și experiența.

Tehnologia de potrivire a terapeutului

Unele companii de terapie online testează acum algoritmi de potrivire care vă ajută să vă asociați cu acuratețe cu un terapeut pe baza unei serii de întrebări la care ați răspunde. Indiferent de metoda de potrivire, este important să fii sincer în timpul procesului și problemele pe care ai dori să le depășești în prezent.

Începeți conversația cu noul dvs. terapeut

După ce ați fost asociat cu un terapeut, veți petrece puțin timp pentru a vă cunoaște și a discuta despre obiectivele dvs. de terapie. Este un fel ca o primă întâlnire, dar mult mai puțin incomodă. Uneori, terapeutul tău va avea un scurt videoclip introductiv care îți vorbește puțin despre ei înșiși și, adesea, vei avea o sesiune video introductivă. Apoi veți intra în tratament, adesea un chat pe bază de text, dar puteți trimite și mesaje video, audio și imagini terapeutului dumneavoastră. Totul este să vă asigurați confortul cu procesul.

Există două întrebări frecvente care apar în această etapă: „ Despre ce vorbesc ” și „Cum vreau să comunic cu terapeutul meu”. Să ne aprofundăm în acești pași următori.

Stabilirea obiectivelor terapiei

Întrebarea „Despre ce vorbesc?” depinde în mare măsură de ceea ce ai vrea să obții din terapie. O concepție greșită comună este că subiectele de terapie sunt întotdeauna legate de lovirea de fund sau de a trăi o criză. În timp ce acesta poate fi cazul, terapia este de fapt doar despre eliminarea obstacolelor din viața ta și să fii mai fericit.

Blocajele pot fi la fel de simple ca:

  • „Îmi este greu să decid ce să fac în continuare în viață.”
  • „Eu și partenerul meu nu vorbim, iar când o facem avem ceartă.”
  • „Mi-am pierdut pasiunea pentru jobul meu și asta îmi afectează munca.”

Crearea unei liste cu câteva subiecte despre care ați dori să discutați despre terapia online vă va ajuta pe dvs. și pe terapeutul dvs. să vă faceți o idee despre locul în care vă aflați în viața dvs. și despre ce este cel mai important să lucrați în acest moment. Acest lucru dezvăluie o altă concepție greșită despre terapie: singurul lucru pe care îl discutați este trecutul dvs. tulburat.

Comunicarea în terapia online

Cu terapia online, poți să stai literalmente pe canapea în pijamale și să vorbești cu terapeutul tău. Și vă puteți exprima părerea în câteva moduri diferite: prin text, audio sau video.

Mesagerie pe bază de text

A vorbi cu terapeutul prin mesaj text nu este exact la fel ca cu un prieten pe Messenger sau WhatsApp, dar este cel mai comun mod de a comunica în terapia online. În terapia online, textele sunt asincrone, ceea ce înseamnă că trimiți un mesaj (sau o grămadă de mesaje) și terapeutul tău răspunde puțin mai târziu în aceeași zi și de obicei de două ori pe zi. Dacă trimiteți mesaje semi-regulat, acest lucru se adaugă la ceea ce ați acoperi într-o sesiune de terapeut în persoană de 45 de minute.

Flexibilitatea de a împărtăși ceea ce aveți în minte într-o pauză la serviciu, între cursuri sau într-o călătorie cu autobuzul spre casă, vă asigură că nu trebuie să așteptați o săptămână întreagă înainte de a discuta cu terapeutul pentru a găsi o soluție. În plus, poți introduce emoji-urile tale preferate!

Mesaje audio și sesiuni

Utilizarea mesajelor audio în călătoria dvs. de terapie are câteva avantaje față de mesajele doar text. Vă permite să discutați mai în detaliu despre o problemă specifică.

Poate te simți cu limba legată la o primă întâlnire . Puteți înregistra rapid un mesaj pentru terapeutul dvs., care va auzi și va citi nervozitatea din vocea dvs. De asemenea, poți să înregistrezi oricând și să-ți spui părerea în timp ce lucrezi la alte sarcini, cum ar fi să gătești cina sau la cumpărături.

Mesaje video și sesiuni

Dacă treceți de la terapia față în față la terapia online – poate pentru că este mai convenabilă și mai accesibilă – puteți avea în continuare o discuție față în față utilizând opțiunile video ale terapiei online. Poate fi fie ca selfie-urile video pe care le trimiți prietenilor prin Snapchat, fie ca Facetiming cel mai bun prieten al tău.

Există două opțiuni video: mesagerie video, în care înregistrați un videoclip și partajați orice doriți, sau sesiuni video în direct față în față (care probabil reflectă mai îndeaproape o experiență de terapie fizică). Principala diferență este că canapeaua ta este probabil mai confortabilă decât cea din cabinetul unui terapeut.

Din nou, în funcție de preferințele dvs. și de planul de terapie online, alegerea modului în care vorbiți cu terapeutul vă aparține . Terapia se referă la comunicare, dar se simte cel mai confortabil.

Începerea terapiei este cel mai important pas

După cum ați citit, începerea terapiei online nu este atât de dificilă cum părea cândva. De fapt, multe fațete ale terapiei online sunt mai convenabile decât terapia de cărămidă și mortar.

Încearcă astăzi terapia online și vezi dacă este potrivită pentru tine! S-ar putea să vă descoperiți că vă place cine devii, ceea ce înseamnă o viață mai sănătoasă pentru tine și pentru toți cei din jurul tău.