John McAfee, fondatorul software-ului antivirus cu același nume, a fost găsit mort în celula sa dintr-o închisoare din Barcelona. Autoritățile au declarat că totul indică spre o sinucidere.

john-mcafee,-fondatorul-software-ului-antivirus-cu-acelasi-nume,-a-fost-gasit-mort-in-celula-sa-dintr-o-inchisoare-din-barcelona-autoritatile-au-declarat-ca-totul-indica-spre-o-sinucidere.

Conform Departamentului de Justiție Spaniol, “totul indică” faptul că McAfee s-a sinucis. Personalul medical din închisoare a încercat să-l resusciteze, dar fără succes. Avocatul său, Javier Villalba, a declarat ulterior pentru Reuters că clientul său s-a spânzurat în celula sa din Penitenciarul Brians 2 din Barcelona.

Cu doar câteva ore înainte de constatarea decesului, Curtea Națională a Spaniei își dăduse acordul pentru a-l extrăda pe McAfee în SUA, pentru a face față acuzațiilor de evaziune fiscală.

John McAfee (75 de ani) a fost o personalitate controversată, a cărui companie a lansat primul software anti-virus comercial. În octombrie 2020, antreprenorul a fost arestat în Spania, fiind acuzat că a primit peste 23 de milioane de dolari pentru promovarea monedelor virtuale, fără a declara acest lucru către autoritățile financiare și fără a plăti taxe pentru acești bani.

Acesta a mai fost acuzat și că nu și-a declarat veniturile obținute din consultanță, din discursurile ținute la evenimente și nici pe cele obținute din vânzarea drepturilor pentru un documentar despre povestea vieții sale.

Sursa stire biziday.ro