Industria videochatului, surprinzătoare pentru piața muncii – cum se menține în topul angajatorilor

Pandemia și ultimii doi ani au accelerat mult activitatea prosperă din cadrul studiourilor de videochat. Oamenii aveau nevoie atunci, poate mai mult ca oricând, de sprijin moral, de socializare deși la distanță. Au găsit-o în platformele special dedicate și anume cele de videochat.

Această nișă de activitate surprinde pe toată lumea mai ales din prisma faptului că are o evoluție constantă. Dacă analizăm puțin situația unor studiouri de videochat Bucuresti ne dăm seama că sunt locații discrete, amenajate cu bun gust, ba chiar luxoase. Echipa este formată exclusiv din fete. Câștigurile acestora sunt motorul, stimulul care le fac să își dorească să continue colaborarea, ba chiar să și recomande unor prietene, dacă e cazul.

Ce se întâmplă diferit aici

Un angajator din această nișă are în vedere răsplată financiară motivantă cu adevărat. Cerințele de angajare nu sunt exagerate și, în plus, cu maximă asumare este oferit training. Nu doar pentru începătoare și nu doar în prima lor luna de activitate, modelele parte din echipa urmează cursuri constante. Astfel își dezvoltă și vocabularul și învață despre cum să întrețină conversații plăcute în limba engleză.

Diferită este și viziunea în sine, abordarea acestui business, dar și publicul țintă căruia i se adresează. Videochatul se adresează doar publicului de peste hotare. Asta înseamnă că din România nu pot fi accesate aceste site-uri. Un avantaj major este că modelele au parte de confidențialitate absolută privind activitatea desfășurată.

Încasări record, dar și răsplata pentru modele este pe măsură

Modelele angajate aici au parte de bonusuri și de beneficii extrasalariale. Încasări record înregistrate nu sunt motiv de bucurie doar pentru angajator, ci și pentru angajate. Acestea pot câștiga un city break, ca drept răsplată pentru numărul de ore petrecut în online. Li se pot deconta operații estetice și lista de bonusuri nu se oprește doar la aceste lucruri. Mai multe aici pot fi descoperite.

Mai mult decât atât, activitatea este legală 100%. De altfel, din încasările record ale studiourilor de profil există câștig și la bugetul de stat, sub formă de taxe și impozite.

Cât încasează un model

Politica fiecărui studio de profil este diferită. Estimativ însă, la o medie de 3 luni, un model cu experiență ajunge și la câștiguri de 10 000 de lei. Cele care au ceva mai multă experiență pot ajunge la câștiguri mai mari, de minim 15 000 lei.

Dacă urmează și trainingul de specialitate, țin cont de toate îndrumările și sunt implicate 100% au șansa unor câștiguri tot mai mari. Câștigurile pot ajunge așadar și la 25.000 lei/3 luni.

Cele interesate să descopere ce sunt modelele glam, ce presupune spre exemplu nișa de videochat non adult, pot descoperi online detalii. Cu maximă transparență, astfel de studiouri își prezintă online oferta de angajare. În plus, suplimentează lista de avantaje și beneficii extrasalariale cu decontări de transport spre exemplu.

Pe cât sună de tentant, pe atât de înfloritoare e situația. Domeniul în sine a demonstrat de multă vreme că sfidează piața muncii prin condiții și salarizare. Se pare că încă face asta!