Încă un motiv să cumperi parchet din bambus: grija pentru mediu

Natură este cea care ne menține în viață și rareori ne aducem aminte în fuga de a face cât mai multe pentru afacerea ta. Poate e timpul să te oprești și să te gândești.  Ceea ce faci acum are un impact puternic pe termen lung și îți dorești pe cât posibil să contribui pe cât se poate la un mediu mai curat. Poate că nu ai cum să influențezi ritmul încălzirii globale, dar există câteva alegeri pe care poți să le faci pentru afacerea ta și să te diferențiezi de restul lumii prin a aborda într-un mod eco friendly întreagă ta activitate și spațiul în care lucrezi să fie unul amenajat pe măsură.

Din ce în ce mai multe afaceri aleg să renunțe la elementele care contribuie la distrugerea mediului înconjurător prin a folosi mai puțină hârtie, sisteme de iluminat cu LED, produse de curățat biodegradabile, înlocuiesc electronicele vechi cu modele mai sustenabile folosesc energie alternativă sau implementează colectarea selectivă a deșeurilor. Dar acestea nu sunt singurele lucruri pe care poți să le faci pentru a implementa un mediu eco în sediul firmei, chiar și modul în care este amenajat un sediu este foarte important.

Parchetul din bambus, o soluție ecologică pentru amenajarea spațiilor de birouri

Materialele ecologice au pătruns în domeniul construcțiilor și amenajărilor interioare fiind o soluție foarte bună pentru cei care doresc să aibă un stil de viață cât mai apropiat de natură. Printre acestea, se numără și parchetul din bambus pe care noi l-am găsit la Decolandia.ro, care, datorită avantajelor pe care le prezintă, este un element de amenajări interioare care bifează cele mai multe aspecte la capitolul ecologie și protejare a mediului înconjurător.

În special parchetul din bambus, este un tip de pardoseală rezistent, durabil și care poate să fie instalat chiar și în spațiile în care există o umiditate crescută. Datorită faptului că bambusul este o specie de plantă care crește destul de rapid este o soluție eco prin care se pot proteja mult mai bine speciile de arbori autohtoni care au nevoie chiar și de o sută de ani pentru a se regenera.

Pardoselile din bambus sunt disponibile într-o varietate de culori și modele, iar astfel ai opțiunea de a-ți amenaja biroul în mod sustenabil. Datorită rezistenței pe care o are parchetul din bambus, acesta este la fel de durabil și de atractiv precum parchetul din lemn masiv. De asemenea, pentru a întări starea de bine a angajaților în sediul companiei tale, o soluție optimă este să instalezi panouri cu licheni stabilizați care pot genera oxigen și să contribuie la crearea unui mediu mai relaxat.

 

Alege să faci diferența prin a amenaja spațiul cât mai eco

Dacă ai în vedere optimizarea spațiului de lucru astfel încât să fie cât mai ecologic și să reduci cât mai mult impactul nociv al elementelor utilizate în fiecare zi pentru bună funcționare a afacerii, atunci trebuie să iei în calcul cât mai multe tipuri de materiale sustenabile pentru amenajarea spațiilor de lucru. Un astfel de pas este unul responsabil și vei putea aduce o contribuție majoră în protejarea mediului prin utilizarea materialelor noi și inovatoare de pe piață amenajărilor interioare.

A amenaja un spațiu în acord cu natură nu este doar un simplu trend, ci o necesitate, având în vedere cât de mult contează să ne protejăm singură planetă pe care o putem numi acasă.