In ce masura mi s-ar potrivi un sistem fotovoltaic?

Energia regenerabila se refera la acele tipuri de energii care nu polueaza si nu afecteaza vietuitoarele sau mediul inconjurator.

In ce masura mi s-ar potrivi un sistem fotovoltaic?

Energia regenerabila se refera la acele tipuri de energii care nu polueaza si nu afecteaza vietuitoarele sau mediul inconjurator. Pentru o corecta raportare la termenul ‘regenerabil’ este de notat faptul ca se poate face o referire corespondenta cu sinonimul ‘inepuizabil’.

Cele mai des intalnite tipuri de energie regenerabila sunt cele solare, eoliene, hidraulice, geotermale si energia de biomasa. Aceste surse de energie se regenereaza datorita proceselor naturale de pe planeta.

Cu toate ca, in prezent, energiile regenerabile reprezinta doar surse alternative, se preconizeaza ca in viitorul apropiat acest lucru sa se schimbe, in mare parte datorita dezvoltarii tehnologiilor de exploatare.

Sistem fotovoltaic = independenta energetica

Sistemele fotovoltaice functioneaza pe baza de lumina solara pentru a produce energie electrica, avand ca si componente principale – celulele fotovoltaice. Atunci cand celula primeste lumina se creaza un camp electric de-alungul straturilor Aceste celule pot functiona si in momentul in care intensitatea luminii este scazuta, inca cu un randament redus.

Celulele fotovoltaice sunt stratificat produse dintr-un mixt de siliciu monocristalin, siliciu policristalin, siliciu amorf, cadmiu-telur, cupru, indiu, galiu. In ultimii ani, tehnologia de productie a acestor celule a avansat, in mare parte datorita faptului ca a crescut cererea pe piata. Exista o varietate de tipuri de celule pentru diferite conditii, precum celule fotovoltaice cu strat gros sau subtire.

Cu ajutorul unui sistem fotovoltaic, o gospodarie poate deveni independenta energetic fata de retea, facturile vor fi mult mai mici, bugetul se va imbunatatii, iar investitia se va amortiza in numai cativa ani. Asadar, panourile fotovoltaice sunt o investitie profitabila sigura si de durata, fapt ce duce la cresterea valorii proprietatii. In principiu aceste panouri au o functionalitate medie de 40 ani, din care aproximativ 20 de ani se afla in garantie, adica presupune mici costuri de intretinere.

Cei mai importanti distribuitori de sisteme fotovoltaice din Romania, ofera servicii de monitorizare constanta si reglaje, astfel incat clientii sa obtina solutii individualizate.

Sistemul fotovoltaic s-ar potrivi nevoilor energetice ale gospodariei mele?

Energia regenerabila reprezinta un domeniu relativ recent pentru gospodariile individuale din Romania, decat in alte tari membre UE.

Sistemul fotovoltaic poate fi stilizat dupa preferintele fiecaruia pentru a se integra cat mai bine in proprietatea dumneavoastra. In functie de profilul fiecarui consumator, distribuitorul de panouri fotovoltaice configureaza solutia de sistem optima.

Pentru a avea acces rapid si permanent la sistemul fotovoltaic instalat, cu ajutorul unei aplicatii pe telefonul mobil, se poate verifica acest lucru in timp real. In acest fel, se trimit informatiile referitoare la orice modificare, fara asistenta directa a unui meserias specializat in domniu.

In ultimul timp, preturile panourilor solare fotovoltaice au scazut considerabil, in timp ce preturile energiei electrice cresc in mod constant. Prin preturi corecte, cu ajutorul unei firme de distributie sisteme fotovoltaice, fiecare client ar trebui sa obtina solutii personalizate, in functie de buget si de necesitatea la nivel energetic.

In cazul in care se doreste ca investitia intr-un astfel de sistem sa fie minima, se pot achizitiona instalatii cu putere min. de 3 kilowati, astfel incat sa asigure jumatate din echivalentul consumului mediu al unei gospodarii.

Un sistem fotovoltaic presupune o intretinere corespunzatoare, atat in perioada de garantie cat si dupa aceasta. Echipa de specialisti vor instala sistemul fotovoltaic astfel incat sa se asigure ca randamentul va fi maxim.

Acest sistem nu prezinta niciun dezavantaj, deoarece instalatiile solare aduc beneficii din toate punctele de vedere.

Pentru a analiza daca un astfel de sistem fotovoltaic se potriveste nevoilor energetice ale gospodariei tale, este suficient sa trimiti o cerere de oferta unor distribuitori cu experienta in sisteme fotovoltaice din Romania si vei beneficia de cele mai profesionale servicii de consultanta.

Responsabilitatea cetatenilor la nivel energetic

Cresterea nivelului de poluare ameninta intreaga planeta, acest proces fiind de cele mai multe ori ireversibil. Cifrele oferite de statistici reprezinta date bazate pe masuratori aflati la diferite altitudini, cat si date colectate de la sateliti.

Energia produsa cu ajutorul panourilor fotovoltaice este o energie regenerabila, ecologica si curata. Sistemele fotovoltaice au fost, de-a lungul ultimilor ani, stabile si durabile.

Cu fiecare panou fotovoltaic implementat, se reduce semnificativ emisiile de gaze cu efect de sera. Astfel, prin integrarea unui sistem fotovoltaic, cetatenii contribuie activ la salvarea mediului inconjurator.