Grupul Renault regrupează trei fabrici din nordul Franței și înființează ElectriCity, despre care spune că va fi cea mai eficientă unitate de producție a vehiculelor electrice din Europa.

grupul-renault-regrupeaza-trei-fabrici-din-nordul-frantei-si-infiinteaza-electricity,-despre-care-spune-ca-va-fi-cea-mai-eficienta-unitate-de-productie-a-vehiculelor-electrice-din-europa.

Prin proiectul ElectriCity au fost reunite uzinele din Douai, Maubeuge și Ruitz, cu aproape 5.000 de angajați. Într-un comunicat de presă, constructorul francez anunță că astfel va crea 700 de locuri de muncă și va înființa un centru de formare pentru ingineri, în următorii patru ani. De asemenea, precizează că vor fi reduse și costurile de funcționare.

La ElectriCity producătorul și-a propus ca țintă de producție 400 de mii de unități pe an, până în 2025. Grupul și-a anunțat participarea și la inițiative de inovare în parteneriat cu start-up-uri și entități specializate, pentru a sprijini proiectele de dezvoltare a industriei auto.

Sursa: comunicat oficial

Sursa stire biziday.ro