Functii propuse de versiunea AutoCAD 2023 pentru proiectarea 2D si 3D

Programele asistate de computer sunt prezente in majoritatea domeniilor de activitate. Acestea nu puteau lipsi din ceea ce inseamna proiectarea imobilelor si a cladirilor. Avand in vedere faptul ca in ultimele decenii cerintele si asteptarile pentru ridicarea de cladiri moderne intr-un timp cat mai scurt au crescut, folosirea programelor asistate de computer este prezenta in domenii precum constructii, arhitectura sau infrastructura.

AutoCAD este programul asistat de computer cel mai des utilizat in domeniul arhitecturii si in domeniul constructiilor. Acesta este soft-ul cel mai des utilizat pentru proiectarea 2D si 3D in constructii si arhitectura.

Principalele avantaje ale programelor asistate de computer

Exista mai multe avantaje pentru care tehnicile computationale si programele asistate de computer sunt astazi nelipsite din proiectarea oricarei cladiri. Un prim avantaj major consta in faptul ca proiectarea sa face cu o precizie mult mai mare. Rapiditatea pentru finalizarea oricarui proiect este un alt avantaj important al utilizarii AutoCAD in arhitectura, constructii sau infrastructura.

Poate ca cel mai important avantaj al programelor asistate de computer in aceste domenii de activitate este automatizarea. Exista anumite procese care au caracter repetitiv. Prin folosirea unor programe asistate de computer aceste procese repetitive sunt automatizate si astfel timpul alocat finalizarii proiectului este mult mai redus.

Noua versiune de AutoCAD, versiunea 2023

Pentru a raspunde solicitarilor si asteptarilor specialistilor in proiectare, producatorul programului AutoCAD, Autodesk, vine frecvent cu noi versiuni ale programului. Versiunea 2023 a acestui software propune noi imbunatatiri pentru utilizatorii programului. Noua versiune de AutoCAD 2023 aduce in atentia utilizatorilor functionalitati si instrumente mai eficiente pentru procesele specifice proiectarii 2D si 3D.

Noua versiune are implementate functii personalizate pentru fiecare dintre domeniile unde poate fi folosit programul. In consecinta aceste functii si seturi de tool-uri vor putea fi folosite astfel incat sa finalizeze cu succes proiectarea in cadrul fiecarui proiect. Datorita faptului ca aceste functii si instrumente pot fi accesate prin intermediul aplicatiilor web sau prin intermediul dispozitivelor mobile, utilizatorii au acces la functiile respective la orice ora si din orice locatie.

Versiunea AutoCAD 2023 propune o automatizare foarte eficienta datorita multitudinii de simboluri si de instrumente inteligente care sunt implementate in acest soft. De asemenea, obiectele specifice folosite in faza de proiectare sunt dispuse pe mai multe straturi. Acest lucru contribuie la o automatizare foarte eficienta in utilizarea programului.

Noile unelte propuse de AutoCAD 2023

Cea mai recenta versiune de AutoCAD propune si o serie noi de unelte. Printre acestea putem aminti uneltele My Insights, Markup Import & Markup Assist si LISP API pentru AutoCAD web. My Insights pemite accesul la sugestii in faza de proiectare. Aceste sugestii vor putea fi accesate in cadrul ferestrelor de tip pop-up care sunt afisate la nivelul display-ului.

Markup Import & Markup Assist este un set de tool-uri care faciliteaza importul de comentarii si de observatii venite din partea utilizatorilor in raport cu desenele realizate in cadrul programului. Importul este realizat sub forma fisierelor in format PDF sau sub forma fisierelor de tip fotografie. Intelegerea textelor este facilitata de tehnologia OCR, tehnologie implementata in aceasta aplicatie software. Procesarea fisierelor inseamna crearea unui layer nou.

Uneltele LISP API pentru AutoCAD web permite utilizatorilor sa acceseze si sa utilizeze functii LISP pentru versiunea web a acestui program asistat de computer. Tot in cadrul acestei versiuni noi de AutoCAD regasim si posibilitatea de a accesa colectii de produse software. Aceste colectii de produse software sunt mult mai eficiente pentru modelarea, vizualizarea, extragerea cantitatilor necesare sau pentru obtinerea avizelor pentru proiecte. Nu in ultimul rand AutoCAD 2023 aduce upgrade-uri pentru seturi de unelte disponibile in versiunile anterioare. Upgrade-urile vizeaza seturile de unelte Architecture, Mechanical, Electrical, MEP, MAP 3D, Plant 3D si Raster Design.

Tagged: