Franța. Cel puțin 27 de imigranți au murit, după ce o ambarcațiune s-a răsturnat în Canalul Mânecii. Încercau să traverseze ilegal în UK.

franta-cel-putin-27-de-imigranti-au-murit,-dupa-ce-o-ambarcatiune-s-a-rasturnat-in-canalul-manecii-incercau-sa-traverseze-ilegal-in-uk.

Autoritatea maritimă regională din Calais (în nordul Franței) a emis un comunicat în care precizează că o operațiune de căutare și salvare a supraviețuitorilor este încă în desfășurare, după ce a fpst sesizată de un vas pescăresc aflat în zonă privind răsturnarea unei șalupe gonflabile încărcată cu imigranți, care încercau să traverseze Canalul.

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a transmis că se îndreaptă spre locul tragediei: “Nu putem spune niciodată destule despre natura criminală a contrabandiştilor care organizează aceste traversări”, a adăugat el într-un tweet.

Premierul britanic Boris Johnson a convoncat o ședință a comitetului de urgență COBRA, pentru a găsi un răspuns adecvat la situație, potrivit purtătorului său de cuvânt.

Luni, Ministerul de Interne al Franței tocmai anunțase că a alocat peste 11 milioane de euro, în cadrul unui acord cu Regatul Unit, pentru echipamente și vehicule care ar urma să securizeze fâșia de coastă de peste 130 km, de la Dunkerque până la Golful Somme și pentru a combate migrația ilegală.

Săptămâna trecută, 243 de persoane au fost salvate în Canalul Mânecii în timp ce încercau să treacă în Marea Britanie.

Sursă alternativă: BFMTV

Foto arhivă: Dreamstime.com/ Vampy1

Sursa stire biziday.ro