Fotbal. Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur pentru a șaptea oară în carieră, în același an în care a cucerit Copa America cu Argentina. Podiumul a fost completat de Robert Lewandowski (Bayern) și Jorginho (Chelsea).

fotbal-lionel-messi-a-castigat-balonul-de-aur-pentru-a-saptea-oara-in-cariera,-in-acelasi-an-in-care-a-cucerit-copa-america-cu-argentina-podiumul-a-fost-completat-de-robert-lewandowski-(bayern)-si-jorginho-(chelsea).

HERE IS THE WINNER!

SEVEN BALLON D’OR FOR LIONEL MESSI! #ballondor pic.twitter.com/U2SywJmruC

— Ballon d’Or #ballondor (@francefootball) November 29, 2021

Cristiano Ronaldo (Manchester United) s-a clasat pe locul șase în clasamentul celor mai buni fotbaliști, Pedri (Barcelona) a fost desemnat cel mai bun jucător sub 21 de ani, Gianluigi Donnarumma (PSG) cel mai bun portar, iar Alexia Putellas (Barcelona) cea mai bună fotbalistă. Chelsea a fost desemnat clubul anului.

Înainte ca ceremonia pentru acordarea distincțiilor să înceapă, favoriți erau considerați Lionel Messi (câștigător al Copa America cu Argentina), Robert Lewandowski (campion al Germaniei cu Bayern) și Karim Benzema, unul dintre cei mai în formă jucători ai momentului.

Anul trecut, revista France Football a ales să nu acorde trofeul, întrucât competițiile oficiale au fost întrerupte în primăvară din cauza perioadelor de carantină, iar unele dintre ele, de exemplu campionatul francez, nu s-au mai reluat. În 2020, Robert Lewandowski era văzut drept favorit, întrucât câștigase Champions League și campionatul intern cu Bayern Munchen. Polonezul a fost, de asemenea, golgheterul celor două competiții.

2018 a fost primul an din ultimii zece în care trofeul nu a mai ajuns la Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo, ci la Luka Modric, pentru performanțele cu Croația la Cupa Mondială și pentru cele cu Real Madrid. Totuși, un an mai târziu, Messi a fost premiat pentru a șasea oară, stabilind un record.

Sursa stire biziday.ro