Etapele construcției piscinei din curtea ta

Odată ce te-ai decis să construiești o piscină, ceasul tău emoțional începe să sune. Gândul tău este doar la cum o să te relaxezi în apa rece, albastră în zilele caniculare de vară. Sau s-ar putea să te trezești că visezi să îți inviti prietenii și familia la o petrecere la piscină sau la o cină în aer liber lângă piscina strălucitoare.

Așadar, cât durează construcția unei piscine? Am defalcat procesul pentru tine, astfel încât să poți planifica totul în consecință. Iată procesul de construire a unei piscine, pas cu pas.

Construirea unei piscine durează în medie 8 – 12 săptămâni

Majoritatea piscinelor sunt construite în 8 până la 12 săptămâni. Și acest proces se face în etape, facilitând planificarea construcției.

Există șase etape ale construcției unei piscine.

Etapa 1: Proiectarea piscinei (1 până la 4 săptămâni)

În această etapă a procesului, designul piscinei tale de vis se va contura. Începe prin a te întâlni cu un profesionist în domeniu și discută cu el despre viziunea ta. Ei pot folosi tehnologia de modelare 3D, astfel încât să poți vedea cum va arăta piscina odată ce este construită. Chiar dacă tehnologia face procesul mai ușor și mai rapid, va dura totuși ceva timp deoarece vrei să te asiguri că designul piscinei tale este perfect înainte de a trece la următoarea etapă!

Etapa 2: Obținerea permiselor potrivite (2 până la 4 săptămâni)

Fiecare oraș și țară are cerințe diferite atunci când vine vorba de permisiunea piscinei în pământ. Obținerea permiselor necesare este importantă deoarece le va arăta vecinilor, profesioniștilor locali și oficialilor din oraș sau din țară că piscina a fost construită în siguranță, legal și conform codului local.

Profesioniștii în domeniu înțeleg și cunosc cerințele din zona ta, așa că ar trebui să discuți cu ei despre cât timp va dura acest proces. Unele jurisdicții pot emite un permis în câteva săptămâni, în timp ce altele pot avea un proces de solicitare mai complex, care poate dura luni.

Etapa 3: excavare (1 săptămână)

Săparea unei gropi pentru piscină durează de obicei o zi sau două, dar este potrivit să acordați timp suplimentar în cazul în care apare ceva neașteptat. De exemplu, specialistul în piscine poate întâlni un obstacol nevăzut, poate fi restricționat de liniile de utilități sau poate avea un număr mare de clienți care și-au programat excavarea înainte de tine.

Etapa 4: Oțel, instalații sanitare și electricitate (1 până la 2 săptămâni)

Acum că ai o gaură mare și goală în curte, este timpul să construiești funcționarea interioară a piscinei.  Profesioniștii vor așeza oțelul și apoi vor monta componentele electrice și sanitare. Acest lucru va asigura fiabilitatea piscinei pentru mulți ani.

Pe măsură ce urmărești această fază a construcției piscinei, vei vedea instalate iluminatul piscinei, elementele de apă, spa și alte facilități. În general e nevoie de două săptămâni pentru această fază, dar poate dura mai puțin sau mai mult timp, în funcție de dimensiunea piscinei și de numărul de facilități pe care le alegi.

Etapa 5: Gunite, Tencuială, Vinil, Fibră de sticlă (1 până la 3 săptămâni)

În această fază a construcției, profesioniștii piscinei vor instala piscina în gaura săpată de echipajul de excavare. Această lucrare va dura de la una până la trei săptămâni, în funcție de tipul de piscină pe care ați proiectat-o.

De exemplu, dacă ai ales o piscină de vinil sau fibră de sticlă, producătorul o va expedia direct acasă pentru instalare. Acest lucru va dura mai puțin timp. Pe de altă parte, dacă ai achiziționat o piscină de gunite, echipajul va trebui să fie programat și apoi betonul se va pulveriza  manual pentru a forma piscina. Odată ce tencuiala este pusă, va dura aproximativ o săptămână pentru a fi gata.

Etapa 6: Funcții personalizate, punți și amenajări peisagistice (1 până la 4 săptămâni)

Odată ce piscina este instalată, este timpul să adăugi detaliile care o vor face unică. În următoarele una până la patru săptămâni, se pot adăuga diferite caracteristici, precum o bucătărie în aer liber, o zonă de relaxare sau pereți de sprijin.De asemenea pot fi adăugate amenajări și punți pentru a face piscina și mai plăcută!

Cât durează construirea unei piscine? 8 până la 12 săptămâni în medie

Construirea unei piscine este un proces interesant și este important  să știți din timp cât va dura, astfel încât să puteți planifica totul cât mai precis. Începe prin a lucra cu un profesionist pentru a proiecta piscina, și apoi lasă-l pe el să își facă treaba: va obține permisele adecvate, va excava zona, va instala oțelul, instalațiile sanitare și iluminatul și, în cele din urmă, va instala piscina.

De îndată ce piscina este instalată, vei putea să te distrezi adăugând amenajări peisagistice, construind punți și adăugând alte facilități, cum ar fi o zonă de zi în aer liber, un șemineu, un centru spa sau alte detalii care vor face din curtea ta un adevărat refugiu.

Și pentru ca tu să poți începe deja să te gândești la propria ta piscină, noi îți recomandăm specialiștii. Cu ajutorul celor de la Empado.ro te vei bucura de una dintre cele mai frumoase și elegante piscine interioare sau exterioare, în exclusivitate cu piatră de Bali (naturală). De asemenea, poți beneficia de orice tip de piscină, pentru locuințe personale, hoteluri, pensiuni, centre SPA etc. Cere acum oferta pentru o piscină ca în vise și te vei bucura de cele mai performante sisteme, precum și de garanția de care ai nevoie!