Design sustenabil pentru clădiri cu plăci de policarbonat

Designul sustenabil este o mișcare globală al cărei obiectiv constă în reducerea impactului negativ asupra mediului prin reducerea consumului de resurse neregenerabile și a cantității de deșeuri. Principiile designului sustenabil includ optimizarea potențialului unui spațiu, minimizarea resurselor energetice, utilizarea de materiale eco-friendly și îmbunătățirea practicilor operaționale și de întreținere. Plăcile din policarbonat sunt folosite la scară largă în proiecte rezidențiale și industriale datorită versatilității, rezistenței și rentabilității lor, dar, mai mult decât atât, ele reprezintă materiale sustenabile. Descoperă motivele în cele ce urmează!

Plăcile din policarbonat, o alegere eco-friendly

Policarbonatul permite pătrunderea luminii în interiorul clădirii și în același timp oferă izolare termică, ceea ce optimizează încălzirea pe timp de iarnă. Totodată, oferă rezistență la căldură și lumina soarelui (incluziv protecție împotriva razelor UV), reducându-se astfel nevoia de climatizare pe timp de vară. Policarbonatul multiperete poate atinge nivelul de izolare termică de 1W/m² K – sunt suficiente plăci policarbonat simple sau policarbonat celular cu doi pereți, arată http://www.polycarbonatesheets.cn.

Plăcile de policarbonat pot fi tăiate în dimensiunile dorite în timpul producției, astfel fiind redusă cantitatea de reziduuri din timpul acestui proces. De asemenea, ele pot fi realizate și din material reciclat, obținut din deșeuri industriale. De aceea, policarbonatul este considerat un material sustenabil, ce are un impact redus asupra mediului. Procesul de reciclare constă în sortare, mărunțire și curățare, apoi granulare. După parcurgerea acestor etape, policarbonatul poate fi reutilizat.  

Plăci policarbonat – dimensiuni

Dimensiunile plăcilor policarbonat sunt adaptate fiecărui proiect de amenajare. Carboplak realizează policarbonat celular cu 2, 3 sau 7 pereți, precum și plăci din policarbonat celular cu fibră de sticlă. Iată ce dimensiuni au:

  • Plăci policarbonat celular cu 2 pereți – dimensiunile standard sunt 2100 x 6000 mm, la grosimi cuprinse între 4 și 10 mm
  • Plăci policarbonat celular cu 3 pereți – dimensiunile standard sunt 2100 x 6000 mm, la grosimi de 16 și 20 mm
  • Plăci policarbonat celular cu 7 pereți – dimensiunile standard sunt 2100 x 6000 mm, la grosimi cuprinse intre 4 și 20 mm
  • Plăci policarbonat celular cu fibră de sticlă – dimensiunile standard sunt 2100 x 6000 mm la grosimi cuprinse între 4 și 10 mm.

Montare plăci policarbonat

Pentru montarea plăcilor policarbonat, trebuie să te asiguri că acestea sunt bine fixate, dar fără a le deteriora. Nu este necesară o pregătire specială a plăcilor din policarbonat înainte de montare, însă e necesar să ții cont de faptul că partea tratată împotriva razelor ultraviolete trebuie să fie pe exterior. Pentru îmbinare plăci policarbonat, se folosesc profile speciale, tip H, iar pentru o închidere estetică și protecție în fața prafului și intemperiilor, se recomandă folosirea profilurilor tip U.

Utilizări policarbonat

Policarbonatul are o arie largă de aplicații și este folosit în special în industria electronicelor și în domeniul construcțiilor. Este utilizat cu succes în proiecte rezidențiale (cabine de duș, pereți de interior, acoperișuri pentru terase și amenajarea de sere). Descoperă mai multe proiecte pentru casă din policarbonat și cere recomandarea specialiștilor Carboplak în ceea ce privește planul tău de amenajare!