Descrierea si compatibilitatea sistemelor de hidroizolatie pentru acoperis cu diverse materiale si solventi

Acoperisul protejeaza cladirile de impactul precipitatiilor atmosferice. Pentru obtinerea unor rezultate cu fiabilitate ridicata, este nevoie de montarea unor sisteme de hidroizolatie acoperis performante calitativ si a unor lucrari de instalare profesionale.

Este dovedit faptul ca majoritatea scurgerilor din acoperis se datoreaza in principal unor greseli de proiectare precum si utilizarii eronate a materialelor.

Tipuri de acoperisuri pe care se pot monta sisteme de hidroizolatie acoperis

Exista mai multe tipuri de acoperisuri disponibile pe piata. Materialele din care sunt realizate precum si tehnologiile de montare sunt diferite, iar sistemele de hidroizolatie acoperis au la randul lor diverse recomandari de utilizare. Atunci cand se alege un sistem de hidroizolatie acoperis trebuie verificata foarte bine fisa tehnica disponibila de la producator, pentru a determina daca este compatibil cu suprafata disponibila.

Pregatirile preaplicare pentru sistemele de hidroizolatie acoperis trebuie sa respecte toti pasii mentionati de producator. La fel ca in cazul tuturor solutiilor si adezivilor utilizati in constructii, si solutiile pentru hidroizolatie acoperis trebuiesc depozitate in mod adecvat, astfel incat durata de viata sa poata fi prelunguta pana la expirarea termenului de valabilitate.

Variante de hidroizolatie acoperis disponibile

  • Hidoizolatie acoperis acrilica

Scopul initial pentru care a fost creata se referea la protectia ultravioleta pentru aplicatiile cu spuma uretan pulverizata. Genul acesta de hidroizolatii sunt utilizate pentru o mare varietate de sisteme, inclusiv membrane si sisteme metalice. Materialele pe baza de acril ofera o rezistenta excelenta atat pentru caldura soarelui dar si pentru grindina, si au flexibilitatea necesara pentru a rezista la diverse agresiuni fizice. Producatorii sustin ca acest gen de acoperire poate reduce temperatura suprafetei cu pana la 20 de grade atunci cand este expusa in lumina directa a soarelui.  Aceasta hidroizolatie acoperis este fabricata din acril 100% si poate fi aplicata in unul sau mai multe straturi. Nu trebuie aplicata atunci cand temperaturile sunt sub zero grade sau cand pot aparea precipitatii. Intarirea acestui tip de hidroizolatie acoperis depinde foarte mult de vreme, iar temperaturile reci sau umiditatea ridicata pot afecta procesul. Ideal este ca vremea sa fie calda si umiditatea redusa.

  • Hidroizolatie acoperis din silicon

Este fabricata din silicon solid 100%. Acesta este un material foarte elastic, care asigura o aderenta excelenta la suprafata existenta. Siliconul ofera o rezistenta buna la intemperii si rareori devine dur sau fragil. Metodele de hidroizolatie acoperis din silicon au castigat o cota de piata foarte buna in ultimii ani, datorita calitatilor pe care le prezinta. In primul rand, capacitatea materialului de a rezista expunerii termen lung la scufundarea in apa. De asemenea,  protectia anit UV la temperaturi extreme si medii dure. In plus, rezista foarte bine la oxidare. Siliconul este disponibil intr-o varietate mare de culori si ofera un grad ridicat de reflectivitate.

  • Hidroizolatie acoperis poliuteranica

A fost la randul ei dezvoltata pentru a fi aplicata pe acoperisurile din spuma pulverizata. In prezent sunt folosite ca hidroizolatie acoperis pentru o mare varietate de materiale. Ofera cea mai buna rata dintre toate hidroizolatiile, pentru rezistenta la impact.

  • Hidroizolatii acoperis sistem membrana din cauciuc asfaltic

Progresele tehnologice au dus la apariria unor materiale care pot prelungi durata de viata a sistemului de hidroizolatie acoperis. Astfel a aparut sistemul de membrana din cauciuc asfaltic, care poate fi aplicat in combinatii cu lichide cu procesare rece, utilizate pentru reparatiile cu durata de viata prelungita. Acest material combina proprietatile elastice ale cauciucului cu caracteristicile impermeabile / rezistente la intemperii ale unui asfalt emulsionat foarte rafinat. Rezultatul final este o hidroizolatie acoperis din membrana de cauciuc monolit, fara sudura, complet aderata la suprafata.

Mai multe informatii despre cum poti utiliza sistemele de hidroizolatie acoperis, dar si mai multe informatii cu privire la acoperis terasa gasesti pe www.milucon.ro. Tot acolo poti afla care sunt variantele pentru a cosntrui o terasa verde in Bucuresti.