Cum se desfășoară un joc de airsoft

Dacă vrei să te apuci de airsoft, atunci e bine să cunoști mai multe detalii despre cum se desfășoară un astfel de joc. Fiind un joc cu tentă militară, în jocul de airsoft e bine să intri doar după citești cu atenție regulamentul și înțelegi cum se practică acest sport.

Jocul de airsoft Bucuresti se desfășoară într-un cadru organizat în care se strâng doup echipe, sau mai multe echipe dacă e vorba de o competiție. Pentru a face parte dintr-o echipă de airsoft trebuie să ai un echipament adecvat, o replică de armă și să cunoști regulile de joc. Nu intra pe teren niciodată dacă nu ai mai văzut cum se joacă. Fă parte ca și spectator la câteva jocuri după care încearcă și tu.

Înainte de a da startul la joc echipele aleg ce tip de joc urmează să pună în aplicare. Cel mai comun joc este cel în care fiecare echipă trebuie să scoată din joc echipa adversă. Atunci când niciun adversar nu mai este pe teren, câștigi meciul. Dar regulile se adaptează pe teren fiindcă sunt și alte tipuri de jocuri pe care le poți încerca.

De exemplu, Capturarea steagului este un joc în care fiecare echipă are un steag pe care trebuie să îl protejeze. Dacă echipa adversă ajunge la steag câștigă. Dezamorsarea bombei este un alt timp de joc în care o bombă fictivă e amplasată la o locație unde una dintre echipe trebuie să ajungă și să o identifice, în timp ce cealaltă echipă are grijă să protejeze obiectul. Posibilitățile de joc sunt foarte variate și de aceea acest joc este la mare căutare deoarece se pun în practică celebrele jocuri cu împușcături online.

Pentru a se asigura că nu au loc incidente nefericite, înainte de startul jocului, organizatorul are grijă să verifice echipamentul jucătorilor. Este important să ai cel puțin echipamentul de bază. Acesta trebuie să fie compus din ochelari de protecție și replica de armă. Dacă ești la primele tale jocuri, verifică să poți închiria arma airsoft direct de la terenul de joc. Nu are rost să învestești până nu ești sigur că îți place așa mult acest sport.

Sunt foarte multe replici de arme utilizate în airsoft. Cele mai uzuale sunt replicile electrice automate. Acestea au rolul de a lansa cu precizie și la distanțe medii spre mari bilele de cauciuc cu o precizie foarte buna. Pe lângă acestea, mai ai la dispoziție și replici de arme pe bază de gaz sau pe bază de arc. Sunt tipuri de arme airsoft preferate mai mult de jucătorii care au căpătat deja experiență.

În funcție de terenul de joc va fi obligatoriu să folosești anumite tipuri de arme deoarece sunt și replici care lansează bilele cu viteze de peste 200 m/s, iar în spațiile interioare nu sunt permise. Proiectilele de airsoft sunt bile de plastic cu dimensiuni de până la 6-8 mm și greutate de maxim 0.5 grame. Distanța de angajare în momentul tragerii trebuie să fie conformă cu regulamentul și tipul de armă airsoft folosită. Astfel, se evită accidentările nefericite de pe teren.

Dacă totul este în regulă, atunci poate începe meciul. Nu mai rămâne decât să câștige cea mai puternică echipă. Ai grijă ce tip de jucător alegi să fii fiindcă și acest aspect poate influența modul tău de joc. Folosește bocanci militari speciali adaptați condițiilor de joc dacă te miști rapid pe teren și acesta e accidentat. Fii pregătit să înțelegi pe deplin acest joc înainte de a te aventura. Dacă îți place și mai revii, caută un echipament tip militar care te va face să te simți ca un adevărat militar pe front.