Cum să vă pregătiți mansarda sau podul pentru izolare

Ascunsa în locuri greu de văzut, izolatia din casa ta este ceva ce poate fi ușor trecuta cu vederea. Cu toate acestea, izolația – sau lipsa acesteia – joacă un rol semnificativ în nivelul de confort al casei și în suma de bani pe care trebuie să o plătiți în costurile cu utilitățile în fiecare lună.

Există câteva zone cheie care sunt importante pentru izolare într-o casă, în special pereții, podul și mansarda. Este important să izolați pereții, deoarece ocupă o mare suprafață; dar si tavanul ori podul, deoarece aerul cald se ridică și scapă prin vârful caselor. Dacă vă gândiți să investiți în acest proiect de îmbunătățire a locuințelor, atunci următorul pas este să începeți pregătirea.

Ce este izolația pulverizata, din celuloza?

Izolația de acest tip este un produs de fibra lemnoasa care este suflata într-o casă printr-un furtun. Este o modalitate populară de modernizare a izolației peretelui, deoarece este o alternativă la smulgerea gips-cartonului pentru a instala fasiile de fibră de sticlă. Izolația de celuloza este instalată în pereți prin forarea unei găuri de dimensiune mici, în interiorul casei, introducerea unui furtun în golul acoperisului, peretelui sau tavanului și suflarea de celuloză la viteză mare. Odată ce golul este umplut, furtunul este șters și gaura inchisa. Este un mod minim invaziv de a reduce la facturile de energie și de a reduce amprenta de carbon.

Multe companii romanesti folosesc produsul și în spații de mansardă ca o modalitate de a adăuga izolație la ceea ce există deja. Multe case au deja o anumită izolație, dar cele mai multe nu respectă actualele nevoi. Izolația suflată adaugă o pătură groasă la podeaua mansardei, umplând golurile. O acoperire groasă de izolație la mansardă poate contribui mult la îmbunătățirea confortului casei.

Cum vă puteți pregăti podul/mansarda pentru izolația suflată?

Începeți procesul de pregătire programând o intalnire cu expertii in aceste operatiuni. O evaluare la domiciliu permite unui profesionist să evalueze eficiența actuală a casei si sa va faca o oferta de pret.

Apoi, curățați podul. Înainte de a putea fi instalată izolația suflată, mansarda trebuie curățată și ordonata. Acum este momentul potrivit pentru a curăța acele decorațiuni vechi de sărbători pe care nu le-ați afișat de ani de zile și a arunca tot ce nu mai este folositor. Asigurați-vă că orice lucru care nu trebuie să fie în pod este îndepărtat și toate obiectele de valoare sunt depozitate corespunzător într-o zonă securizată. Ar trebui să eliminați cât mai mult praf și cat mai multe resturi înainte de a vă programa pentru lucrarea in sine.

După organizarea podulu, verificați dacă nu există scurgeri de apă în zonă. Ar trebui să faceți o evaluare amănunțită a mansardei pentru a căuta semne de deteriorare: lemnul umed sau dare uscate, de apă, într-o anumită zonă. Dacă descoperiți semne de deteriorare sau scurgere a apei, va trebui să vă asigurați că rezolvați aceste probleme înainte de a avea instalată izolația.

Protejați orice corp de iluminat din mansardă. Izolația suflată nu trebuie aplicată direct în jurul unui corp de iluminat, deoarece acest lucru ar putea crește riscul de incendiu în casă. Pentru a minimiza acest risc, ar trebui să creați o cutie în jurul corpurilor de iluminat. Ar trebui să existe un decalaj de 10 cm între corpul de iluminat și zona în care va fi instalată izolația la mansardă. O varietate de materiale pot fi utilizate pentru a crea aceste cutii, cum ar fi placaj sau placi metalice.

Verificați evacuarile de aer ce suflă in pod. Pe măsură ce vă curățați și vă pregătiți mansarda pentru izolație, va trebui să verificați dacă toate iesirile sunt directionate corespunzător, inclusiv ventilatoarele de baie, hote, hornuri etc. Altfel, excesul de umiditate poate duce la dezvoltarea mucegaiului in pod.

Incepe prin a cere o oferta pentru produsele de top de la IzolatiiNaturale.ro – vezi aici promotii la izolatia cu celuloza STEICO și descopera avantajele acestor materiale!