Cum să renovezi corect fațada casei tale

Trecerea timpului își pune amprenta peste orice, inclusiv pe aspectul caselor. Acesta este și motivul pentru care cel puțin odată la 10-15 ani trebuie să luăm în calcul renovarea fațadei casei noastre. Ei bine, dacă te afli în acest pas în care îți dorești ca locuința ta să arate la fel de bine ca înainte și să te bucure aspectul său ori de câte ori o privești, atunci află că ai ajuns la locul potrivit.

În acest articol vom vorbi despre renovarea fațadei casei. Astfel, dacă aceasta prezintă crăpături, s-a decolorat sau a suferit vizibile deteriorări, atunci acest articol te va ajuta să o readuci la viață.

Iată care sunt sfaturile pe care ar trebui să le ai în vedere numaidecât atunci când te ocupi de renovarea fațadei casei tale:

Optează pentru o nouă culoare

Vrei ca impactul lucrării de renovare să fie cât mai vizibil? Ei bine, ai putea avea în vedere alegerea unei noi culori, iar astfel cu siguranță schimbarea pe care o vei face îți va oferi satisfacția dorită.

Ei bine, atunci când vei căuta o vopsea de exterior, cel mai probabil că vei fi uimit de numărul mare de nuanțe. Alege-o pe care te atrage cel mai mult și care totodată se poate integra în decorul cartierului în care locuiești, iar astfel sigur vei face alegerea optimă.

Pentru a putea face o alegere cât mai bună, ai putea avea în vedere și colaborarea cu un designer ce te va putea îndruma către o alegere corectă.

Alege tipul de tencuială

După cum bine probabil știi deja, există mai multe tipuri de tencuială așa că va trebui să te decizi asupra unui tip anume. Altfel spus, nu este suficient să cumperi vopsea fațadă casă și să te apuci să zugrăvești, ci va trebui să ai în vedere și tipul de tencuială.

În magazinele de profil vei găsi tencuială decorativă organică, tencuială decorativă silicată, tencuială decorativă siliconică precum și tencuială decorativă  mozaicată. Fiecare tip de tencuială în parte are propriul farmec, așa că ar trebui să te decizi mai întâi care este tipul de tencuială care te încântă cel mai mult dar nu uita să analizezi atât avantajele cât și dezavantajele tencuielii alese.

O nouă izolație reprezintă o investiție practică și de efect

Dacă locuința ta nu este izolată sau lucrarea de izolare a fost realizată cu mult prea mult timp în urmă, cu siguranță clădirea în care locuiești nu este prea eficientă din punct de vedere energetic. Ei bine, dacă tot intervii cu lucrări la fațada casei, atunci ar putea fi cel mai bun moment în care să iei în calcul izolarea locuinței.

Caută o soluție modernă de izolare a casei, care să ofere un plus și din punct de vedere estetic și cu siguranță nu vei regreta decizia de a-ți izola casa.

Acestea sunt, așadar, cele mai importante sfaturi pe care ți le putem oferi pentru o renovare corectă a fațadei casei tale. Pune-le și tu în practică și cel mai probabil că nu vei regreta!